Ο ΛεΜπρόν απαντά στον Ιμπραΐμοβιτς: «Δεν θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος»

Ο ΛεΜπρόν απαντά στον Ιμπραΐμοβιτς: «Δεν θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος» Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT
0

Απάντηση στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που είπε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και γενικά οι αθλητές δεν πρέπει να σχολιάζουν πολιτικά θέματα έδωσε ο σταρ του ΝΒΑ.

«Μου αρέσει πολύ, είναι φαινόμενο. Αλλά δεν μου αρέσει όταν άνθρωποι με ένα στάτους μιλούν για την πολιτική. Κάνε αυτό στο οποίο είσαι καλός», δήλωσε ο Ιμπραΐμοβιτς αναφερόμενος στον Τζέιμς, στο σουηδικό Discovery+.

Σε σχετική ερώτηση για την τοποθέτηση του Ιμπραΐμοβιτς, ο Τζέιμς απάντησε μεταξύ άλλων πως «Δεν θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος». 

«Παλεύω για τους ανθρώπους μου. Παλεύω για την ισότητα, την κοινωνική αδικία, τον ρατσισμό, την καταστολή ψήφου, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας, τα οποία έχω ζήσει και ξέρω ότι ακόμα συμβαίνουν επειδή έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου και χρειάζονται μία φωνή. Αυτή η φωνή είμαι εγώ, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μου για να φωτίσω αυτά τα θέματα, μιλώντας για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μου και στον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Ρένι Μοντγκόμερι, την πρώτη Αφροαμερικανίδα στέλεχος σχήματος που κατέχει την ιδιοκτησία ομάδας, η οποία παραδέχθηκε ότι χωρίς τον ΛεΜπρόν δεν θα τα είχε καταφέρει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω απλώς στα αθλητικά, επειδή ξέρω πόσο δυνατή είναι η φωνή μου. Μπορεί να ρωτήσει την Ρένι Μοντγκόμερι αν απλώς θα σκάσω και θα ντριμπλάρω, βλέποντας πλέον μια Αφροαμερικανή να είναι μέλος ενός γκρουπ που έχει στην ιδιοκτησία του την Ατλάντα Ντριμ», είπε. 


Τέλος, έσπευσε να υπενθυμίζει ότι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο παρελθόν έχει αναφερθεί σε θέματα ρατσισμού.

«Είναι αστείο που το είπε, γιατί το 2018 ήταν ο ίδιος που είχε μιλήσει για τα ίδια θέματα για την περίοδο που ήταν στην Σουηδία και έπεφτε θύμα ρατσισμού στα γήπεδα επειδή το επίθετό του ήταν διαφορετικό», σημείωσε. 

Ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν στη συνέντευξή του αναφερόμενος στον ΛεΜπρόν είχε δηλώσει: «Ό,τι κάνει είναι εκπληκτικό, αλλά δεν μου αρέσει άνθρωποι με συγκεκριμένο στάτους να μιλούν για πολιτικά. Κάνε ό,τι είσαι καλός. Παίζω ποδόσφαιρο, επειδή είμαι ο καλύτερος σε αυτό. Αν ήμουν πολιτικός θα μιλούσα για πολιτικά. Είναι το πρώτο λάθος που κάνουν οι διάσημοι. Νομίζω είναι καλύτερο να μείνεις μακριά από αυτά τα θέματα και να παραμείνεις σε αυτά που είσαι καλός».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM