Ο Αμπράμοβιτς παραχωρεί την Τσέλσι- Αφήνει την διαχείριση στο Chelsea Foundation

Ο Αμπράμοβιτς παραχωρεί την Τσέλσι Facebook Twitter
Ο Roman Abramovich με την κόρη του, Sofia. Φωτ: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
0

Υπό την ασφυκτική πίεση της βρετανικής κυβέρνησης, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι παραχωρεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Chelsea Foundation» τη διαχείριση της Τσέλσι.

Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορείται ότι ενισχύει τον Βλάντιμιρ Πούτιν και, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απειλείται με δήμευση της περιουσίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη δήλωσή του τονίζει ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Τσέλσι και ότι θεωρεί εαυτόν θεματοφύλακα του συλλόγου, γι' αυτό και προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση, χωρίς πάντως να κάνει λόγο για μεταβίβαση των μετοχών του.

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι' αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς», ανέφερε.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν ένας από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που επηρέασε άμεσα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι έχει προσωπική σχέση με τον Πούτιν.

«Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν είναι πρόβλημα», παραδέχθηκε ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Λίβερπουλ για το Carabao Cup (σ.σ. Κυριακή 27/2).

«Η κατάσταση γενικά, για εμένα και το επιτελείο μου, αλλά και για όλους στο Cobham (σ.σ. το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι), για τους παίκτες, είναι φρικτή», δήλωσε ο Τούχελ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Είναι εξωπραγματικό, όπως είπα, μας ταράζει τη διάθεση, σκοτεινιάζει τον ενθουσιασμό μας καθώς πλησιάζουμε στον τελικό. Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι μεμονωμένη. Αφορά στην Ευρώπη, είναι στην Ευρώπη και είμαστε μέρος της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να πούμε ας το αφήσουμε στην άκρη. Το αντίθετο».

Ο Γερμανός τεχνικός, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να «τοποθετηθεί πολιτικά», αρνούμενος στην συνέχεια να σχολιάσει συγκεκριμένα την περίπτωση του Αμπράμοβιτς.

Ο βουλευτής των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ τόνισε επίσης ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος δεν θα έπρεπε πλέον να είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι, έως ότου καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία, καλώντας φιλάθλους και παίκτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM