Νότια Κορέα: 10 χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική επίθεση σε Χρυσή Ολυμπιονίκη

Νότια Κορέα: 10 χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική επίθεση σε Χρυσή Ολυμπιονίκη Facebook Twitter
Νότια Κορέα: 10 χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική επίθεση σε Χρυσή Ολυμπιονίκη (EPA)
0

Ποινή φυλάκισης άνω των 10 ετών επέβαλε δικαστήριο της Νότιας Κορέας σε προπονητή που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε αθλήτρια.

Ο πρώην προπονητής στο πατινάζ ταχύτητας Cho Jae-beom κρίθηκε ένοχος για την επίθεση στην πρωταθλήτρια Shim Suk-hee πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Ο προπονητής παραδέχτηκε μόνο προφορική και σωματική κακοποίηση κατά της αθλήτριας.

Οι ισχυρισμοί έγιναν για πρώτη φορά μετά το κίνημα #MeToo όταν αρκετές αθλήτριες της Νότιας Κορέας κατηγόρησαν τους προπονητές τους για κακοποίηση.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης στο πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας, Shim Suk-hee κατηγόρησε για πρώτη φορά τον πρώην προπονητή της τον Ιανουάριο του 2018, όταν είπε ότι της είχε επιτεθεί επανειλημμένα από την εφηβεία της.

Είπε ότι την ξυλοκοπούσε από τα επτά της χρόνια και ότι της είχε σπάσει τα δάχτυλά της με ένα μπαστούνι του χόκεϊ επί πάγου.

Στη συνέχεια, και άλλοι αθλητές εμφανίστηκαν και ο Cho τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για επίθεση στην Shim και σε τρεις άλλες σκέιτερ.

Ωστόσο, σε μια νέα καταγγελία που υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, η Shim τον κατηγόρησε και για σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η σεξουαλική επίθεση ξεκίνησε το 2014 όταν ήταν ακόμα μαθήτρια και συνεχίστηκε μέχρι λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Πιονγιανγκ.

Η νέα κατηγορία οδήγησε σε μία κινητοποίηση όπου συγκεντρώθηκαν σχεδόν 250.000 υπογραφές από άτομα που ζητούσαν να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή στον προπονητή.

Ο Cho αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και είπε ότι η λεκτική και σωματική κακοποίηση εναντίον της Shim ήταν για να «πειθαρχήσει».

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο τον διέταξε επίσης να παρακολουθήσει σεμινάρια 200 ωρών για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων και του απαγόρευσε να συνεργάζεται με παιδιά και νέους για επτά χρόνια.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM