NBA: Πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Θάντερ

NBA: Πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Θάντερ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά τη μετεγκατάσταση από το Σιάτλ, επικρατώντας 103-91 των Ιντιάνα Πέισερς στον 7ο τελικό του NBA, σε μια ιστορική βραδιά για τον σύλλογο και τον Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν ηγήθηκε και πάλι των Θάντερ με 29 πόντους και 12 ασίστ μπροστά στο φλεγόμενο κοινό του Paycom Center, κατακτώντας και τον τίτλο του MVP των τελικών. Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο’Νιλ το 2002 που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της σεζόν και κατακτά παράλληλα τα βραβεία MVP της κανονικής περιόδου και των τελικών.

Οι Πέισερς είδαν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται πρόωρα, καθώς ο Ταϊρίς Χάλιμπερτον τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα μέσα στην πρώτη περίοδο, αποχωρώντας με δάκρυα και αφήνοντας την ομάδα του αβοήθητη απέναντι στην ασφυκτική άμυνα της Θάντερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Το φετινό πρωτάθλημα επισφράγισε μια ονειρική χρονιά για την Οκλαχόμα Σίτι, που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 68-14 - την πέμπτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για την Ιντιάνα, με τον Χάλιμπερτον να σημειώνει τρία τρίποντα στα πρώτα πέντε λεπτά. Ωστόσο, λίγο αργότερα υπέστη τον τραυματισμό, βυθίζοντας σε σιωπή το κατάμεστο γήπεδο.

Η Ιντιάνα πάλεψε σκληρά και κράτησε το προβάδισμα στο ημίχρονο (50-49), αλλά οι Θάντερ βρήκαν ρυθμό στο τρίτο δωδεκάλεπτο (34-20 υπέρ των γηπεδούχων) και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και τον τίτλο. 

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-22, 47-48, 81-68, 103-91


ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ (Μαρκ Ντάιγκνολτ): Τζέιλεν Γουίλιαμς 20 (2), Χόλμγκρεν 18 (1), Χάρτενσταϊν 7, Ντορτ 9 (2), Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 29 (2), Καρούσο 10 (2), Γουάλας 10 (2), Κένριτς Γουίλιαμς, Γουίγκινς, Τζόουνς, Ντιένγκ, Μίτσελ

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (Ρικ Καρλάιλ): Νίσμιθ 3 (1), Σιάκαμ 16 (2), Τέρνερ 6 (1), Νέμχαρντ 15 (2), Χαλιμπάρτον 9 (3), Μάθουριν 24 (2), Τόπιν, Σέπαρντ, ΜακΚόνελ 16, Μπράντλι 2, Μπράιαντ, Φέρφι

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM