Μπιτς βόλεϊ: Γερμανίδες πρωταθλήτριες μποϊκοτάρουν τουρνουά στο Κατάρ, επειδή απαγόρευσε τα μπικίνι

Μπιτς βόλεϊ: Γερμανίδες πρωταθλήτριες μποϊκοτάρουν τουρνουά στο Κατάρ, επειδή απαγόρευσε τα μπικίνι Facebook Twitter
Η Κάρλα Μπόργκερ (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι Γερμανίδες πρωταθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Κάρλα Μπόργκερ και Τζούλια Σούντε δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τουρνουά στο Κατάρ επειδή είναι η «μόνη χώρα» στην οποία οι αθλήτριες δεν επιτρέπεται να αγωνίζονται με μπικίνι.

«Είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μας απαγορεύεται να φοράμε τα ρούχα εργασίας μας», δήλωσε η Μπόργκερ στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Αυτή είναι πραγματικά η μόνη χώρα και το μόνο τουρνουά στο οποίο μια κυβέρνηση μας λέει πώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Το κατακρίνουμε αυτό», συμπλήρωσε, ενώ αμφισβήτησε αν το Κατάρ είναι η κατάλληλη χώρα για τη διοργάνωση.

Το Κατάρ φιλοξενεί τουρνουά στο πλαίσιο του FIVB World Tour, αλλά οι αυστηροί κανόνες για την εμφάνιση εντός του αγωνιστικού χώρου οδήγησαν τις Μπόργκερ και Σούντε στην απόφαση να μην μετάσχουν σε αυτό. Οι αγώνες εκεί θα γίνουν τον επόμενο μήνα και θα είναι η πρώτη φορά που η Ντόχα φιλοξενεί τουρνουά μπιτς βόλεϊ γυναικών, έπειτα από επτά χρόνια που διεξάγονται εκεί αγώνες ανδρών.

Όμως, ζητήθηκε από τις αθλήτριες να φορούν μπλούζες και παντελόνι, αντί για το μπικίνι με το οποίο αγωνίζονται συνήθως. Ένας κανονισμός που η παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB) υποστηρίζει ότι υιοθετήθηκε «λόγω σεβασμού στην κουλτούρα και τις παραδόσεις της διοργανώτριας χώρας».

Μιλώντας στο Spiegel, η Μπόργκερ επεσήμανε ότι το δίδυμο κανονικά θα «προσαρμοζόταν» με χαρά σε κάθε χώρα, αλλά λόγω της ακραίας ζέστης στη Ντόχα, τα μπικίνι είναι απαραίτητα. Τον Μάρτιο η θερμοκρασία εκεί μπορεί να φτάσει έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά της η Σούντε επεσήμανε πως στο παρελθόν το Κατάρ είχε κάνει εξαιρέσεις για αθλήτριες, όταν φιλοξένησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το 2019.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM