Μπέρνι Έκλεστοουν: O πρώην ισχυρός άνδρας της F1 διώκεται για φοροδιαφυγή 400 εκατ. ευρώ

Μπέρνι Έκλεστοουν: O πρώην ισχυρός άνδρας της F1 διώκεται για φοροδιαφυγή 400 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Το πρώην αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για φοροδιαφυγή, μετά από έρευνα των βρετανικών φορο-διωκτικών αρχών που εντόπισε μη δηλωμένα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό αξίας άνω των 400 εκατ. λιρών. 

Η εισαγγελία του Στέμματος (Crown Prosecution Service - CPS) ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα πως δίνει έγκριση για τη δίωξη του Μπέρναρντ Τσαρλς Έκλεστοουν για απάτη με ψευδή δήλωση». 

H πρώτη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση φοροδιαφυγής είναι προγραμματισμένη για τις 22 Αυγούστου. 

«Η CPS εξέτασε φάκελο με αποδείξεις από τη Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων (HMRC) και ενέκρινε την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Μπέρναρντ Έκλεστοουν για απάτη ψευδούς δήλωσης, σχετικά με την παράλειψή του να δηλώσει την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που κατείχε στο εξωτερικό, εκτιμώμενης αξίας 400 εκατ. λιρών» ανέφερε ο Άντριου Πενχέιλ, επικεφαλής της Εισαγγελίας. 

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος του κατηγορουμένου είναι πλέον ενεργή και πως έχουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει καμία αναφορά, σχόλιο ή ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να επηρεάσουν αυτές τις διαδικασίες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σάιμον Γιορκ, διευθυντής της υπηρεσίας διερεύνησης απάτης της HMRC, σημείωσε από την πλευρά του πως η υπηρεσία διενήργησε «σύνθεση και παγκόσμια ποινική έρευνα». 

«Η HMRC είναι στο πλευρό των έντιμων φορολογούμενων και θα αναλάβουμε αυστηρή δράση όπου υποψιαζόμαστε φορολογική απάτη» ανέφερε ο ίδιος, διαμηνύοντας πως «το μήνυμά μας είνανι σαφές - κανείς δεν είναι πέρα από τις δυνατότητές μας». 

Ο 91χρονος Έκλεστοουν για σαράντα χρόνια ήταν ο σχεδόν απόλυτος άρχων της πιο επικερδούς διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η περιουσία του εκτιμάται πως έφτασε σε αξία τα 2,5 δισ. λίρες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.  

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ