Μπαρτσελόνα: Οι παίκτες δέχθηκαν μείωση μισθών 70% -«Πυρά» κατά της διοίκησης

Μπαρτσελόνα: Οι παίκτες δέχθηκαν μείωση μισθών 70% -«Πυρά» κατά της διοίκησης Facebook Twitter
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκαν μειώσεις 70% (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε γνωστό πως οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκαν περικοπή 70% στους μισθούς τους- λόγω της κρίσης του κορωνοϊού- αλλά εξαπέλυσε πυρά κατά της διοίκησης.

Ο Αργεντινός δημοσίευσε στο Instagram την ανακοίνωση των παικτών της Μπαρτσελόνα, την οποία στη συνέχεια πόσταραν σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας, ανάμεσά τους ο Ζεράρ Πικέ, ο Λούις Σουάρες, ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Σέρτζιο Μπουσκέτς.

Πριν από λίγα 24ωρα η Μπαρτσελόνα είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές και δημοσιεύματα σε ισπανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για δυσαρέσκεια των ποδοσφαιριστών. Κάτι που εξόργισε τους τελευταίους, όπως φαίνεται και στην ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούν τη διοίκηση ότι προσπάθησε να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Οι ποδοσφαιριστές ανακοίνωσαν ότι όχι μόνο θα δεχθούν τις περικοπές ύψους 70%- για όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης- αλλά επιπλέον θα συνεισφέρουν οικονομικά για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι του συλλόγου θα λαμβάνουν ολόκληρο τον μισθό τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

«Κάποιοι προσπάθησαν να μας ασκήσουν πιέσεις»

Η διαπραγμάτευση για τις περικοπές ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές, κάτι που φαίνεται και από την ανακοίνωση των παικτών. Γιατί πέρα από το ότι δεν υπήρξε αρχικά συμφωνία για τις περικοπές, το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις είδαν το φως της δημοσιότητας επιδείνωσαν την κατάσταση, αφού οι παίκτες πιστεύουν ότι έγιναν εσκεμμένα διαρροές από τη διοίκηση.

«Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα σε ό,τι αφορά τους μισθούς των παικτών κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης. Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι πάντα ήμασταν διατεθειμένοι να δεχθούμε μειώσεις, γιατί καταλαβαίνουμε απολύτως ότι αυτή είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση και πάντα είμαστε οι πρώτοι που βοηθάμε τον σύλλογο όταν μας έχει ζητηθεί. Μάλιστα, στο έχουμε κάνει πολλές φορές με δική μας πρωτοβουλία, σε στιγμές που θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό ή απαραίτητο», τονίζουν οι παίκτες στην ανακοίνωσή τους.

«Για αυτό τον λόγο, δεν μπορούμε παρά να είμαστε έκπληκτοι από το γεγονός ότι εντός της ομάδας υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να μας βάλουν στο μικροσκόπιο ή να μας ασκήσουν πίεση για να κάνουμε κάτι που ήμασταν πάντα ξεκάθαροι ότι θα το κάναμε. Στην πραγματικότητα, αν η συμφωνία πήρε λίγες ημέρες, αυτό έγινε επειδή αναζητούσαμε μια φόρμουλα για να βοηθήσουμε τον σύλλογο και να βοηθήσουμε τους εργαζομένους του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», αναφέρουν οι ποδοσφαιριστές.

«Δεν μιλήσαμε δημόσια νωρίτερα γιατί προτεραιότητά μας ήταν να βρεθούν πραγματικές λύσεις που θα βοηθούσαν αληθινά τον σύλλογο και εκείνους που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτή την κατάσταση», σημειώνουν ακόμη.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ισπανία που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 70% στους μισθούς κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Μέτρο που εφαρμόζεται μονομερώς, με βάση την ισπανική νομοθεσία για τα εργασιακά. Στη συνέχεια η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Εσπανιόλ και η Αλαβές ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν χρήση της συγκεκριμένης διάταξης.

Με πληροφορίες από Guardian, AFP

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ