Απεργία την Πρωτομαγιά

Μόνο ένα Σαββατοκύριακο τελικά το "λουκέτο" στο πρωτάθλημα

Μόνο ένα Σαββατοκύριακο τελικά το "λουκέτο" στο πρωτάθλημα Facebook Twitter
9

Σε ένα Σαββατοκύριακο μετατράπηκε η επ' αόριστον αναστολή των αγώνων της Super League που είχε ανακοινωθεί το πρωί.

Η τελική απόφαση μετά την συνάντηση του κ. Κοντονή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι πως οι αγώνες αναστέλλονται το Σαββατοκύριακου 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου.

Η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας ισχύει μόνο για τη Σούπερ Λίγκα και για διάστημα μίας εβδομάδας. Την επόμενη Τετάρτη θα επανεξεταστεί η κατάσταση, τόνισε ο κ Κοντονής ο οποίος επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο Νόμος και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ζήτησε σεβασμό στην λαϊκή απαίτηση για κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

"Ζοφερό" χαρακτηρίστηκε το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον κ. Κοντονή ο οποίος όμως υπογράμμισε πως η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη. «Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που προσβάλλουν όλους», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ξέρει τι σημαίνει για τον οπαδό μιας ομάδας βλέπει κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή.

 

Ο κ. Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Μαρτίου, εφ' όσον στη σύσκεψη των εμπλεκομένων με την συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας κριθεί ότι δεν είναι δυνατή η επανάληψη των πρωταθλημάτων.

 

«Αν υπάρχει η ίδια κατάσταση δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη Κυριακή», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα του να υλοποιηθούν όσα συζήτησε με τις διοργανώτριες αρχές.

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου για την αναβολή όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague:

 

«Με νηφαλιότητα και σύνεση και με την ευθύνη του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της Super League, οφείλω να επισημάνω ότι στόχος της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου είναι να βρεθούν λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και όχι να μετατοπίζουμε χρονικά τα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, προκειμένου να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του τρέχοντος Πρωταθλήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

Στην πρόθεση του υφυπουργού για την επ' αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League, τόνισα ότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας φίλαθλος και πολίτης της χώρας δεν πιστεύει ότι με την αναστολή του Πρωταθλήματος θα λυθούν προβλήματα της βίας, της καχυποψίας, της απαξίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκα στον υφυπουργό Αθλητισμού την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας.

Η εφαρμογή των νόμων, η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, η συνεργασία, ανοιχτή και ειλικρινής όλων των φορέων, μπορεί να δώσει «ανάσα» στο ποδόσφαιρο και στην Κοινωνία.

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα ενημερώσω τα Μέλη για τα καίρια ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Κοντονής και που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις λέσχες φιλάθλων και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δεν εθελοτυφλώ. Οι ευθύνες του Ποδοσφαίρου είναι υπαρκτές. Έχουμε και εμείς, οι ΠΑΕ, οι παράγοντες, ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως μέσα από το διάλογο και την εφαρμογή των νόμων να βρούμε ουσιώδεις λύσεις που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας»

9

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

8 σχόλια
Είπα κι εγώ... Θα σπασει η διαπλοκή και το φέσωμα του ποδοσφαίρου...που να παλευεις με τετοια τώρα...οι καθαρίστριες είναι πιο εύκολο πράγμα...
Ούτε μία βδομάδα δε χρειάζεται να διακοπεί το πρωτάθλημα. Δε θα σοβαρευτεί κανείς κάφρος επειδή δε μπορεί να τα σπάσει στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα πάει να τα σπάσει αλλού. Μπορούν να επαναφέρουν το ιδιώνυμο αύριο; Μπορεί η αστυνομία να κάνει επιτέλους συλλήψεις; Να λειτουργήσουν οι κάμερες στα γήπεδα; Εδώ δεν έχουν πιάσει ακόμη αυτόν που χτύπησε το Μπάγεβιτς, ενώ φαίνεται στο βίντεο... Θέληση υπάρχει; Στα προχτεσινά επεισόδια πόσες συλλήψεις έγιναν;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγκρουστεί και να διορθώσει τίποτα απολύτως. Τον έχασε αυτόν τον δρόμο με τη σειρά που ξεκίνησε. Ο κόσμος ήθελε δύο πράματα ''καλύτερη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους" και "σύγκρουση με την εγχώρια ελίτ και τα λοιπά αλήτ". Αντι μόλις βγήκε να δηλώσει στον κόσμο: πάω έξω παίρνω μια εξάμηνη παράταση, έρχομαι εδώ χτυπάω τη διαπλοκή και ξαναπάω έξω το καλοκαίρι και διαπραγματεύομαι σκληρά το κούρεμα κ.λπ. Να έρθει πράγματι εδώ να ξεκιμήσει ένα μεγάλο σόου με την εγχώρια διαπλοκή και να πάει το καλοκαίρι έξω με απτά αποτελέσματα πάταξης της διαφθοράς κ.λπ. να διαπραγματευτεί τους όρους. Έχοντας το μυαλό πάνω απ' τη σκούφια του, πήγε έξω έδωσε το μεγάλο σόου δεν πήρε τίποτε έκλεισε μια συμφωνία στο ίδιο πλαίσιο με εκείνη που είχαμε και αναπόδραστα λέει στον κόσμο ένα κάρο δημιουργικές ασάφειες και κάνει ένα σωρό βαφτίσια. Ως αποτέλεσμα, πλέον είναι πολύ ευάλωτος, τώρα αν κάνει κίνηση να τους πειράξει αυτούς του ισχυρούς που έχουν τα μέσα θα τον ξετινάξουν μέχρι να πει κύμινο.Σταματά το πρωτάθλημα μια βδομάδα. Κοινές αναποτελεσματικές βλακειούλες. Εάν ένιωθε ισχυρός, θα τους έριχνε και στους τρεις από ένα τεράστιο πρόστιμο και μια αφαίρεση 20 βαθμών, θα έχαναν πόσα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ευρώπη, καθώς θα τερμάτιζαν 8οι, θα ενισχύονται ομάδες όπως οι Τρίπολη με την άνοδό τους στην βαθμολογία, και του χρόνου θα μεταμορφωνόταν το πρωτάθλημα.
20 χρονια που παρακολουθω τα ιδια λενε. Οπως και σε αλλα ζητηματα, ετσι και σε αυτο θελει μεγαλα αρ***** για να αλλαξεις την κατασταση στο ποδοσφαιρο. Οπως φαινεται οι αγγλοι τα ειχαν απο καιρο πριν ενω εμεις εδω μενουμε στα λογια