ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μαθητής ο νεότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μαθητής ο νεότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο Facebook Twitter
Ο Christopher Atherton (δεξιά) στον αγώνα που τον ανέδειξε ως τον νεότερο επαγγελματία ποδοσφαιριστή στη Βρετανία
0

O Christopher Atherton έγινε ο νεότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 13 ετών και 329 ημερών, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που κρατούσε 42 χρόνια. 

Ο Eamon Collins ήταν κάτοχος του τίτλου από το 1980 όταν είχε αγωνιστεί σε επαγγελματικό πρωτάθλημα σε ηλικία 14 ετών και 323 ημερών. 

Η ομάδα του στη Βόρεια Ιρλανδία, Glenavon, αγωνιζόταν με την Dollingstown και ο μαθητής μπήκε ως αλλαγή.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έδωσε ασίστ σε συμπαίκτη του, που σημείωσε το έκτο γκολ της ομάδας, το οποίο και σφράγιζε το τελικό σκορ: 6-0

Ο προπονητής της Glenavon, Gary Hamilton, γνωρίζει τον νεαρό εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς αγωνιζόταν στην ίδια ομάδα με τον γιο του. 

«Δεν νομίζω πως κάποιος από μας γνώριζε για το ρεκόρ, αλλά έγινε ένα tweet πριν από τον αγώνα και ένα από τα μέλη του επιτελείου το παρατήρησε» είπε ο Hamilton στο Sky Sports. «Αλλά, έκανε το ντεμπούτο του βάσει δυνατοτήτων και ως επιβράβευση για τον τρόπο που έπαιζε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες». 

Ο μικρός άρχισε τις προπονήσεις με την ανδρική ομάδα το 2021 και στην αρχική δυσκολεύτηκε, όπως είπε ο προπονητής, αλλά το ξεπέρασε. «Σε τόσο νεαρή ηλικία, να μπορέσεις να παίζεις με άνδρες και να φαίνεσαι τόσο άνετος. Όλοι οι παίκτες έχουν σχολιάσει το πόσο τρομακτικό είναι για έναν έφηβο». 

Ωστόσο, οι επιδόσεις του δεν είναι τυχαίες αλλά «αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς». «Είναι ένας επιτυχημένος νεαρός στο σχολείο και το ποδόσφαιρο. Όταν είσαι έτσι, έχεις την ευκαιρία να γίνεις οτιδήποτε επιθυμείς».

Αυτό που επιχειρεί ο Hamilton είναι να «παραμείνει προσγειωμένος. Έχει δύο υπέροχους γονείς».

«Απλώς θέλουμε να του δώσουμε το μονοπάτι, την κατάλληλη ενθάρρυνση και να προσπαθήσουμε να του δείξουμε τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να παραμείνει προσγειωμένος, που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνει». 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ