Μαραθώνιος: Σταμάτησε, σήκωσε τον φίλο του από το αμαξίδιο για να τερματίσουν μαζί

Μαραθώνιος: Σταμάτησε πριν τον τερματισμό, σήκωσε τον φίλο του από το αμαξίδιο για να περάσουν μαζί τη γραμμή Facebook Twitter
0

Για τον Κέβιν Σίνφιλντ, αυτός δεν ήταν ένας απλός μαραθώνιος. Ήταν η γιορτή μιας φιλίας, εκείνης με τον πρώην συμπαίκτη του στο ράγκμπι, Ρομπ Μπάροου, με τον οποίο μετείχαν μαζί στον αγώνα. Και όταν έφτασε η ώρα του τερματισμού, τον σήκωσε από το αμαξίδιο, για να περάσουν μαζί τη γραμμή. 

Ο μαραθώνιος του Λιντς διοργανώθηκε προς τιμήν του Ρομπ Μπάροου. Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι πάσχει από νόσο κινητικών νευρώνων (MND) και μετείχε στον αγώνα με ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχνε ο φίλος του Κέβιν Σίνφιλντ. 

Φτάνοντας στον τερματισμό, ο Κέβιν Σίνφιλντ σταμάτησε, σήκωσε τον Ρομπ Μπάροου από το αμαξίδιο και τερμάτισε μαζί με τον φίλο του, κρατώντας τον στην αγκαλιά του. 

Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες και φίλοι την εποχή που φορούσαν τη φανέλα της Leeds Rhinos. Τον Ιανουάριο του 2020, ο Ρομπ Μπάροου αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με MND. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Κέβιν Σίνφιλντ άρχισε να τρέχει προς τιμήν του φίλου του και για να συγκεντρώσει χρήματα για όσους πάσχουν από τη νόσο. 

Μέχρι τώρα, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίρες, με διάφορα challenges. Μεταξύ άλλων, έτρεξε επτά μαραθώνιους σε ισάριθμες ημέρες και στη συνέχεια επανέλαβε το επίτευγμα, ολοκληρώνοντας επτά υπερμαραθωνίους και πάλι σε μία εβδομάδα. Ο αριθμός επτά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτό είναι το νούμερο που είχε η φανέλα του Ρομπ Μπάροου. 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουήλ Καραλής: Στον τελικό του επί κοντώ με 5,60μ- «Μαμά, ρίξε ένα ξεμάτιασμα»

Αθλητισμός / Εμμανουήλ Καραλής: Στον τελικό του επί κοντώ με 5,60μ- «Μαμά, ρίξε ένα ξεμάτιασμα»

Ο Καραλής άφησε το αρχικό ύψος (5.25μ) και μπήκε απευθείας στο 5.45μ, όπου στην πρώτη του προσπάθεια γλίστρησε το κοντάρι του στη βαλβίδα και έπεσε στο στρώμα και έπειτα εκτός στρώματος
NEWSROOM