Στον οργανισμό του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ή αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

 

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε στις 25 Νοεμβρίου, στα 60 του χρόνια, δύο εβδομάδες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες, όπου είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο.

 

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της νεκροψίας, στις αρχές του μήνα, είχαν δείξει ότι πέθανε στον ύπνο του, από οξύ πνευμονικό οίδημα, λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.

 

Τώρα δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρχε αλκοόλ ή παράνομες ουσίες στον οργανισμό του. Ανιχνεύθηκαν ψυχοτρόπα φάρμακα, που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.

 

Επίσης, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η καρδιά του Αργεντινού θρύλου είχε σχεδόν το διπλάσιο βάρος από το κανονικό. Πέρα από την καρδιά και τους πνεύμονες, υπήρχε βλάβη στα νεφρά και το ήπαρ, σύμφωνα με τις εξετάσεις.

 

Στην Αργεντινή έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι και το γραφείο ενός εκ των γιατρών του, παίρνοντας ιατρικούς φακέλους. Ο δικηγόρος του ποδοσφαιρικού θρύλου, Ματίας Μόρλα, έχει καταγγείλει τις ιατρικές αρχές για καθυστερημένη αντίδραση. Όμως, σύμφωνα με την εισαγγελία το ασθενοφόρο έφτασε σε 12 λεπτά και όχι πάνω από μισή ώρα, όπως λέει ο Μόρλα.

 

Με πληροφορίες από ESPN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr