ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Λουίς Ρουμπιάλες: Η τιμωρία της FIFA για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο

Λουίς Ρουμπιάλες: Η τιμωρία της FIFA για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εκτός ποδοσφαίρου για τα επόμενα τρία χρόνια θα μείνει ο Λουίς Ρουμπιάλες, καθώς η FIFA τον τιμώρησε για το φιλί που έδωσε στην Τζένι Ερμόσο στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε στον πρώην πρόεδρο  της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, τριετή ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, για την κίνησή του, να φιλήσει στο στόμα την Τζένι Ερμόσο -χωρίς την συγκατάθεσή της- μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στον οποίο η Ισπανία κατάφερε να νικήσει κόντρα στην Αγγλία. 

Η FIFA ανακοίνωσε την απόφασή της και απαγορεύει στον Ισπανό παράγοντα την ενασχόλησή του με το άθλημα, εντός και εκτός συνόρων, για την επόμενη τριετία.

«Η FIFA επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της για το σεβασμό και την προστασία της ακεραιότητας όλων των ανθρώπων και τη διασφάλιση της τήρησης των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση παραμένει «υπόκειται σε ενδεχόμενη έφεση».

Το άρθρο 13 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA σχετίζεται με προσβλητική συμπεριφορά και παραβιάσεις των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λουίς Ρουμπιάλες παραιτήθηκε και από τη θέση του αντιπροέδρου της UEFA, την οποία κατείχε.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ