Απεργία την Πρωτομαγιά

Λίβερπουλ: Ο Γιούργκερν Κλοπ ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη μη χρήση ομοφοβικού συνθήματος σε ματς με την Τσέλσι

Liverpool boss Jurgen Klopp thanks fans for help in tackling vile homophobia in football Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ ευχαρίστησε τους φιλάθλους της ομάδας για τη στήριξή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ομοφοβικών συνθημάτων, εν όψει του αγώνα των Reds με την Τσέλσι. 

Αφορμή στάθηκε το σύνθημα ‘Chelsea rent boy’ που ακούγεται τον τελευταίο καιρό στα ματς του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη βρετανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να απειλεί με πρόστιμα όσους το χρησιμοποιούν.

«Το προσβλητικό αυτό σύνθημα δεν ταιριάζει με την πόλη μας, την ομάδα μας ή τους φιλάθλους μας» διεμήνυσε ο Κλοπ κατά τη συνέντευξη Τύπου. 

Σημειώνεται πως το rent boy ή rentboy είναι ένας όρος που αναφέρεται σε συγκεκριμένο τύπο σεξεργάτη. Χρησιμοποιείται κυρίως για νεαρούς άνδρες (αν και η χρήση του επεκτείνεται σε άνδρες όλων των ηλικιών) που κάνουν σεξ με άνδρες επί πληρωμή. Ο όρος προήλθε από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία. Το rent boy ήταν ένας σεξεργάτης του δρόμου, που χρέωνε χαμηλές τιμές για τις υπηρεσίες του.

«Δε θα αναφερθώ ονομαστικά σε αυτό γιατί θεωρώ πως όσο λιγότερο το ακούμε, τόσο καλύτερα, αλλά το πραγματικά, πραγματικά θετικό είναι πως οι φίλαθλοι ενώθηκαν προσπαθώντας να το κάνουν υπόθεση τού παρελθόντος» σημείωσε ο Γερμανός τεχνικός. 

«Ήδη, μπορούμε να νιώσουμε τα αποτελέσματα αυτού. Έχουν γίνει ήδη θετικά βήματα και ευτυχώς αυτό θα επιτρέψει στους φιλάθλους από την LGBT+ κοινότητα να νιώθουν όσο ευπρόσδεκτοι πρέπει να είναι» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Liverpool boss Jurgen Klopp thanks fans for help in tackling vile homophobia in football Facebook Twitter
Ο Γιούργκεν Κλοπ με τον προπονητή της ΤΣέλσι, Γκράχαμ Πότερ - Φωτ.: ΕΡΑ

Γιατί απευθύνεται κυρίως στην Τσέλσι

Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιείται κυρίως, αν και όχι μόνο, κατά των παικτών και των φιλάθλων της Τσέλσι, λόγω της προηγούμενης ιδιότητας του δήμου Τσέλσι του Λονδίνου ως LGBTQ+ hotspot. 

Ωστόσο, ακούγεται και όταν δεν παίζει η Τσέλσι. Ένα από τα τελευταία «θύματα» τού συνθήματος υπήρξε ο Φρανκ Λάμπαρντ, προπονητής της Έβερτον, στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αγγλίας, με την οικοδέσποινα Γιουνάιτεντ να καταδικάζει. 

«Η ομοφοβία, όπως και όλες οι μορφές διακρίσεων, δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι υπερήφανη για τη βάση των οπαδών μας σε σχέση με την διαφορετικότητα και για τη δουλειά που έχουμε κάνει για να μειώσουμε περιπτώσεις όπως αυτές που δυστυχώς ακούσαμε σήμερα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε εκστρατεία για την αντιμετώπιση των διακρίσεων είτε μέσα στα γήπεδα είτε στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με ομάδες φιλάθλων για την εκπαίδευση των φιλάθλων σχετικά με την προσβολή που προκαλεί η γλώσσα των διακρίσεων».

Με πληροφορίες από PinkNews

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ