Απεργία της ΓΣΕΕ

Καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2018 ο Αντετοκούνμπο

Καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2018 ο Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
EPA
0

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2018 στη μεγάλου κύρους ψηφοφορία της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport. 

Σημειώνεται πως τελευταία και μοναδική άλλη φορά που Έλληνας παίκτης έχει πετύχει κάτι τέτοιο ήταν ο Νίκος Γκάλης, το 1987. 

Η συγκεκριμένη τιμή έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ο κορυφαίος Ευρωπαίος αναδεικνύεται (από το 1979 κι έπειτα) μέσω ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχουν αθλητές και προπονητές που είτε βρίσκονται, είτε έχουν περάσει από το ΝΒΑ.

Καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2018 ο Αντετοκούνμπο Facebook Twitter

Στη φετινή ψηφοφορία πήραν μέρος 61 σημαντικά πρόσωπα του ευρωπαϊκού μπάσκετ (τα οποία η Gazzetta dello Sport δεν ανακοινώνει). O Αντετοκούνμπο συγκεντρώσε 134 πόντους  ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Νίκολα Γιόκιτς.

Από το 2000 κι έπειτα ο Ντιρκ Νοβίτσκι έχει πάρει το συγκεκριμένο βραβείο έξι φορές, ο Τόνι Πάρκερ δύο, ο Πάου Γκασόλ τέσσερις, ο Μαρκ Γκασόλ, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Γκόραν Ντράγκιτς κι ο Αντρέι Κιριλένκο από μία.

Αθλητισμός
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ