Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Νέα πρόεδρος από την παράταξη που στηρίζει τη διοίκηση από το 1991

Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Σε άνετη επικράτηση της «Κίνησης Φίλων Ιστιοπλοΐας» εξελίχθηκε η εκλογική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η παράταξη που στηρίζει τη διοίκηση της ΕΙΟ από το 1991 εξέλεξε τα 41 από τα 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου ΔΣ και των Επιτροπών, στις πρώτες εκλογές μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό που πυροδότησαν σειρά καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Η Σοφία Μπεκατώρου δεν συμμετείχε στις εκλογές. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν από εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΟ. Μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου ακολούθησε μπαράζ παραιτήσεων. Πριν τις εκλογές στην ΕΙΟ, όπως και στις περισσότερες ελληνικές ομοσπονδίες, τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας βρίσκονται στην ίδια θέση για δεκαετίες.

Συγκεκριμένα στην ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία κρατούν το «τιμόνι» οι ίδιοι άνθρωποι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ ελάχιστα είναι τα νέα άτομα που έχουν εισέλθει τα τελευταία χρόνια σε αυτή την ομάδα, και οι παράγοντες που παραιτήθηκαν, αφού εξέφρασαν τη διαφωνία τους, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά.  

Ωστόσο για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος πρόεδρος αναδείχθηκε γυναίκα και συγκεκριμένα η Νίκη Αναστασίου (πρώην γεν. γραμματέας), ενώ το ίδιο ισχύει και στην Ανοιχτή Θάλασσα με την Εριφύλη Βαρδάκη. Εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ εξελέγη ο Στέφανος Χανδακάς και αναπληρωματικός ο Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Η κυρία Αναστασίου έλαβε 57 ψήφους έναντι 26 του Ιωάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη. Για το νέο ΔΣ ψήφισαν ηλεκτρονικά 110 εκπρόσωποι σωματείων. 

Ο διοικητικός απολογισμός του ΔΣ της ΕΙΟ και των Επιτροπών εγκρίθηκαν με 93 ψήφους έναντι 9. Με 88 ψήφους έναντι 13 εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του ΔΣ της ΕΙΟ και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και του ισολογισμού για την περίοδο 1/1/2020 έως 31/12/2020. Ο οικονομικός απολογισμός για την περίοδο 1/1/2021 έως 28/2/2021 πέρασε με 87 ψήφους έναντι 13.


Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ