Ισότητα μισθών σε άνδρες και γυναίκες στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ολλανδίας

Ισότητα μισθών σε άνδρες και γυναίκες στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ολλανδίας Facebook Twitter
0

Η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (KNVB) ανακοίνωσε σήμερα νέα αύξηση μισθών από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να αμείβει τις γυναίκες που παίζουν στην εθνική ομάδα με το ίδιο ποσό που λαμβάνουν οι άνδρες διεθνείς.

Το βήμα αυτό ακολουθεί τη συμφωνία για την ισότητα μισθών που έχει ήδη επιτευχθεί σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ισπανία.

 Η KNVB διαπραγματεύεται αυτή τη συμφωνία από το 2019 και η νέα συλλογική σύμβαση συνεργασίας θα τεθεί σε ισχύ αναδρομικά τον επόμενο μήνα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Αγγλία (6-31 Ιουλίου).

Η εθνική γυναικών της Ολλανδίας έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, χάνοντας με σκορ 2-0 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM