Ινφαντίνο: Το Μουντιάλ του Κατάρ είναι το καλύτερο όλων των εποχών

Ινφαντίνο: Το Μουντιάλ του Κατάρ είναι το καλύτερο όλων των εποχών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Noushad Thekkayil
0

Για το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει διοργανωθεί ποτέ έκανε λόγο ο πρόεδρος της FIFA, αναφερόμενος στο Μουντιάλ του Κατάρ, παρά το κύμα οργής για την πολιτική διακρίσεων στα γήπεδα. 

Σε δηλώσεις του, ο Τζάνι Ινφαντίνο, σημείωσε πως, έως και αυτή τη φάση, συνολικά 3,27 εκατομμύρια θεατές έχουν βρεθεί στους αγώνες, συγκριτικά με τα 3,3 που είχαν δώσει το παρόν στα γήπεδα καθ'όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία

«Ευχαριστώ όλους του εμπλεκόμενους, Κατάρ, όλους τους εθελοντές που έκαναν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλύτερο που έχει διοργανωθεί ποτέ» είπε. 

Στάθηκε στην έλλειψη «περιστατικών» κατά τη διάρκεια αγώνων και αναφέρθηκε στη «χαρούμενη» ατμόσφαιρα. 

 

Έκανε ειδική μνεία στην πορεία του Μαρόκου, την πρώτη αφρικανική χώρα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά Παγκοσμίου, αλλά και την πρώτη γυναίκα διαιτητή. «Ήταν τρομερή επιτυχία, προσεγγίσαμε τα πέντε δισεκατομμύρια όσον αφορά στα νούμερα τηλεθέασης. Το ότι οι θεατές γνώρισαν τον αραβικό κόσμο, ήταν πολύ σημαντικό για μας». 

Ωστόσο, στις δηλώσεις του Ινφαντίνο δεν υπήρχε καμία αναφορά στις αντιδράσεις από πλευράς ομάδων και αθλητών στις διακρίσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μεταξύ άλλων. Χαρακτηριστική η απαγόρευση στους αρχηγούς ομάδων και φορούν περιβραχιόνια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Μάλιστα, η FIFA απείλησε με τιμωρίες όσους δεν ακολουθήσουν την απόφαση. 

Η εθνική ομάδα της Γερμανίας αποφάσισε να αντιδράσει, με τους παίκτες να εμφανίζονται στο γήπεδο με τα χέρια τους να καλύπτουν τα στόματά τους. Ο προπονητής τόνισε πως στόχος ήταν «να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η FIFA φιμώνει». 

«Όταν πρόκειται για κανονισμούς, δεν πρόκειται για απαγόρευση, αλλά για σεβασμό των κανονισμών» δήλωσε ο Ινφαντίνο.

«Υπάρχουν 211 ποδοσφαιρικές ομάδες, όχι αρχηγοί κρατών. Και οι οπαδοί τους θέλουν να έρθουν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Πιστεύω ότι υπερασπιζόμαστε αξίες, υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων στη FIFA, στο Παγκόσμιο Κύπελλο» συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από BBC

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM