Ινδία: Ποδοσφαιριστής αποκλείστηκε σε αεροδρόμιο για 74 ημέρες - «Δεν ανησύχησα καθόλου»

Ινδία: Ποδοσφαιριστής αποκλείστηκε σε αεροδρόμιο για 74 ημέρες - «Δεν ανησύχησα καθόλου» Facebook Twitter
0

Για 74 ημέρες, ένας Γκανέζος ποδοσφαιριστής, παρέμεινε αποκλεισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο της Βομβάης, στην Ινδία. 

Ο Randy Juan Muller, ο οποίος έκλεισε τα 23 αυτήν την εβδομάδα, πέταξε για την Ινδία στις 7 Νοεμβρίου έχοντας υπογράψει ένα εξάμηνο συμβόλαιο με την ORPC Sports Club στην Κεράλα της Νότιας Ινδίας. Με την πανδημία του κορωνοϊού να εξαπλώνεται, ο Muller αποφάσισε να γυρίσει στην Γκάνα και έκλεισε ένα αεροπορικό εισιτήριο για τις 30 Μαρτίου.

Μια εβδομάδα πριν από την πτήση, πήρε το τρένο για τη Βομβάη. «Άκουσα για την πιθανότητα lockdown στην Ινδία (...) γι 'αυτό ήρθα στη Βομβάη για να μείνω σε κοιτώνα, ώστε να μην χάσω την πτήση μου», ανέφερε ο Muller. Όταν έφτασε στη Βομβάη στις 21 Μαρτίου, ωστόσο, δεν είχε αρκετά μετρητά και δυσκολεύτηκε να βρει δωμάτιο.

«Δεν ήξερα κανέναν (στη Βομβάη), οπότε, όταν είδα μερικούς αστυνομικούς, τους είπα την ιστορία μου. Με συμβούλευσαν να πάω στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο Muller. Τρεις μέρες αργότερα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε το lockdown των 21 ημερών. Όλες οι διεθνείς αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων ακυρώθηκαν. Ο Muller αποφάσισε να κοιμηθεί στην αίθουσα αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου της Βομβάης μέχρι τα αεροπλάνα να αρχίσουν να πετούν ξανά. 

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου τον βοήθησε αρκετά. Ένας φύλακας αντικατέστησε το τηλέφωνό του, που είχε καταστραφεί. Ο Muller επικοινώνησε με το προξενείο της Γκάνας στη Βομβάη αλλά του είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι κατά τη διάρκεια του lockdown. «Δεν ανησύχησα καθόλου γιατί ήξερα ότι μία μέρα θα πάω στο σπίτι μου», είπε προσθέτοντας ότι προσπάθησε να παραμείνει δυνατός και ότι υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να αλλάξεις. 

Η περιπέτεια του Muller έλαβε τέλος στις αρχές Ιουνίου, όταν έκανε μία ανάρτηση στο Twitter, μετά από προτροπή ενός αξιωματικού ασφαλείας. Ένας δημοσιογράφος, που είδε την ανάρτησή του, κοινοποίησε την έκκλησή του για βοήθεια ταγκάροντας τον Aaditya Thackeray, υπουργό τουρισμού και περιβάλλοντος του Maharashtra, και πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαίρου της Βομβάης.


Μέσα σε λίγες ώρες, ο Muller μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο σε ένα ξενοδοχείο όπου θα μείνει μέχρι να μπορέσει να πετάξει ξανά για την πατρίδα του. Το συμβόλαιο του έχει πλέον λήξει, αλλά η δοκιμασία του δεν τον αποτρέπει από το να επιστρέψει ξανά στην Ινδία. «Έφυγα από την χώρα μου για να ταΐσω το σπίτι μου», είπε. «Αν μου προσφερθεί άλλο συμβόλαιο, θα ήθελα πολύ να επιστρέψω». 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM