Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Facebook Twitter
1

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, για δεύτερη φορά στην ιστορία της (πέμπτη συνολικά, αν προσμετρηθούν και τα τρία Διηπειρωτικά που έχει κερδίσει).

Οι «μερένγκες» χρειάστηκαν παράταση για να επιβληθούν 4-2 των Κασίμα Άντλερς στη Γιοκομάχα και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2014.


Το γρήγορο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 9ο λεπτό προμήνυε ένα εύκολο έργο για την ισπανική ομάδα, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Οι Ιάπωνες με δύο γκολ του Σιμπασάκι (44' και 52') ανέτρεψαν την κατάσταση και προηγήθηκαν 2-1, για να ισοφαρίσει στο 60' ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι.

Η «βασίλισσα» δημιούργησε στη συνέχεια σωρεία ευκαιριών, όμως ο 37χρονος τερματοφύλακας Χιτόσι Σογκαχάτα κράτησε το 2-2 και στα τελευταία λεπτά του κανονικού αγώνα οι Κασίμα Άντλερς είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν και να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη, αλλά ο Νάβας κράτησε τη Ρεάλ «ζωντανή».


Έτσι, δεν τα κατάφεραν και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ανέλαβε δράση ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με δύο γκολ του Πορτογάλου (97' και 104'), κι ενώ ενδιάμεσα οι Ιάπωνες είχαν δοκάρι με τον Σουζούκι, η Ρεάλ έφτασε στη νίκη και επιστρέφει από την Άπω Ανατολή με το «στέμμα» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια