Η μεταγραφή Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν περιλαμβάνει και εικονικά νομίσματα

Η μεταγραφή Μέσι στην Παρί περιλαμβάνει και κρυπτονομίσματα από μάρκες οπαδών Facebook Twitter
EPA
0

Η μεταγραφή του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν περιελάμβανε και πληρωμή σε εικονικά νομίσματα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Ο 34χρονος άσος έφυγε από την ισπανική Μπαρτσελόνα και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, με επιλογή για τρίτο χρόνο, την Τρίτη.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανέφερε σε δήλωσή της ότι τα εικονικά κρυπτονομίσματα (fan tokens) που περιλαμβάνονται στο «πακέτο» του Μέσι, ή την υπογραφή επί αμοιβής, δόθηκαν από το Socios.com, τον πάροχο των εικονικών νομισμάτων σε οπαδούς του συλλόγου.

Ο σύλλογος δεν ανέφερε τι ποσοστό της συμφωνίας περιελάμβανεται σε εικονικά νομίσματα, αλλά είπε ότι ο Αργεντίνος άσος είχε λάβει «μεγάλο αριθμό». Επίσης, δεν έχει αποκαλύψει το συνολικό χρηματοδοτικό πακέτο.

Τα εικονικά αυτά νομίσματα είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος που επιτρέπει στους κατόχους να ψηφίζουν για κυρίως μικρές αποφάσεις που σχετίζονται με τους συλλόγους τους. Μεταξύ των ομάδων που θα κυκλοφορήσουν αντίστοιχα εικονικά νομίσματα φέτος είναι η πρωταθλήτρια της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ Μάντσεστερ Σίτι και η ιταλική Μίλαν.

Όπως το bitcoin και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, έτσι και τα fan tokens μπορούν, μεταξύ άλλων, να είναι μέσο διαπραγμάτευσης σε χρηματιστήρια. 

Η Παρί δήλωσε ότι υπήρχε μεγάλος όγκος συναλλαγών σε fan tokens, μετά την μεταγραφή τoυ Μέσι στον ποδοσφαιρικό σύλλογο.

«Η ένταση γύρω από τις τελευταίες μεταγραφές στην πολυσύχναστη μεταγραφική περίοδο του συλλόγου δημιούργησε ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τα Fan Tokens της ομάδας, με τον όγκο των συναλλαγών να ξεπερνά τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια τις ημέρες που προηγήθηκαν της μεταγραφής Μέσι», ανέφερε.

Οι κινήσεις στις τιμές των fan tokens έχουν ωστόσο, ελάχιστη σχέση με την απόδοση ή τα αποτελέσματα στο γήπεδο. 

Το σήμα της Παρί Σεν Ζερμέν, το οποίο έχει κεφαλαιοποίηση 52 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτοξεύτηκε πάνω από το 130% σε μόλις πέντε ημέρες εν μέσω εικασιών για την άφιξη του Μέσι, αγγίζοντας υψηλό όλων των εποχών άνω των 60 δολαρίων την Τρίτη.

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, μειώθηκαν τελευταία κατά 10% στα περίπου 40 δολάρια.

Με πληροφορίες του Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ