Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Mercedes αποχωρεί από τη Formula E μετά το 2022 για να επικεντρωθεί στην Formula 1

Η Mercedes αποχωρεί από τη Formula E μετά το 2022 για να επικεντρωθεί στην Formula 1 Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τη Formula E στο τέλος της σεζόν του 2022, προκειμένου να επικεντρώσει την προσοχή της στη Formula 1. 

Η ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας έρχεται τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση από τη Mercedes των τίτλων σε οδηγούς (με τον Ολλανδό Νικ ντε Φρις) και ομάδες στο πρωτάθλημα που διεξάγεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, η εταιρεία θα επικεντρώσει τις εργοστασιακές δραστηριότητές της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Formula 1, ενισχύοντας το στάτους του αθλήματος ως το ταχύτερο εργαστήριο για την εξέλιξη και τη δοκιμή βιώσιμων και κλιμακούμενων μελλοντικών τεχνολογιών απόδοσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Tον Δεκέμβριο οι γερμανικές κατασκευάστριες εταιρείες Audi και BMW είχαν επίσης επιβεβαιώσει ότι θα αποχωρήσουν από τη Formula E στο τέλος αυτής της χρονιάς.

Η Mercedes ανακοίνωσε τον Ιούλιο μια νέα στρατηγική κατεύθυνση για τη μάρκα της, με στόχο να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το τέλος της δεκαετίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ