Η Mercedes αποχωρεί από τη Formula E μετά το 2022 για να επικεντρωθεί στην Formula 1

Η Mercedes αποχωρεί από τη Formula E μετά το 2022 για να επικεντρωθεί στην Formula 1 Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τη Formula E στο τέλος της σεζόν του 2022, προκειμένου να επικεντρώσει την προσοχή της στη Formula 1. 

Η ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας έρχεται τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση από τη Mercedes των τίτλων σε οδηγούς (με τον Ολλανδό Νικ ντε Φρις) και ομάδες στο πρωτάθλημα που διεξάγεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, η εταιρεία θα επικεντρώσει τις εργοστασιακές δραστηριότητές της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Formula 1, ενισχύοντας το στάτους του αθλήματος ως το ταχύτερο εργαστήριο για την εξέλιξη και τη δοκιμή βιώσιμων και κλιμακούμενων μελλοντικών τεχνολογιών απόδοσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Tον Δεκέμβριο οι γερμανικές κατασκευάστριες εταιρείες Audi και BMW είχαν επίσης επιβεβαιώσει ότι θα αποχωρήσουν από τη Formula E στο τέλος αυτής της χρονιάς.

Η Mercedes ανακοίνωσε τον Ιούλιο μια νέα στρατηγική κατεύθυνση για τη μάρκα της, με στόχο να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το τέλος της δεκαετίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Euro2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Αθλητισμός / Euro 2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αναμένει επίσης μια προσωρινή ανάκαμψη στους τομείς που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές μετά από πολύ υποτονικές πωλήσεις λιανικής φέτος, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006
NEWSROOM
Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Αθλητισμός / Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 191.8100 βαθμούς και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία που βαθμολογήθηκε με 192.7166 βαθμούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο
NEWSROOM