Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρώτο Champions League στην ιστορία της- Κόντρα στην Ίντερ

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρώτο Champions League στην ιστορία της Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, καθώς κατέκτησε το πρώτο Champions League στην ιστορία της, νικώντας την Ίντερ με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη. 

Με το «χρυσό» γκολ του Ροντρίγκο Ερνάντεθ Κασκάντε (Ρόδρι) στο 68', η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αυτή που πανηγύρισε στην τουρκική πόλη, καθώς είναι ένα τρόπαιο που το «κυνηγάει» χρόνια. Έτσι, για την βρετανική ομάδα, η χρονιά τελειώνει με τρεμπλ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν δραματικού, καθώς η Ίντερ απείλησε αρκετές φορές την εστία Μοράες, δίχως να καταφέρει να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. 

Ο Έντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά τη γυριστή κεφαλιά του Γκόζενς στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού και κράτησε απαραβίαστη την εστία του, για να μείνει το 1-0 και να υπογραφτεί με χρυσά γράμματα η πρώτη κατάκτηση του Champions League στην ιστορία των πολιτών.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν άλλωστε το φαβορί του τελικού και γυρνάει στην Αγγλία με το τρόπαιο. Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα είναι το τρίτο Champions League στην καριέρα του.

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ