Η ελληνική ομάδα εκτός πανευρωπαϊκου πρωταθλήματος επειδή δεν βρήκαν εισιτήρια (update)

Η ελληνική ομάδα εκτός πανευρωπαϊκου πρωταθλήματος επειδή δεν βρήκαν εισιτήρια (update) Facebook Twitter
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
0

Εκτός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου κινδύνεψε να βρεθεί η Ελλάδα καθώς δεν έγινε εφικτό να εκδοθούν εισιτήρια για την αποστολή ώστε οι αθλητές να ταξιδέψουν στη Λευκορωσία. 

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο ΣΕΓΑΣ ανέφερε ότι παρά τον διαγωνισμό που ξεκίνησε πριν δύο μήνες δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα εισιτήρια, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους αθλητές και τους προπονητές. 

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ενώ η είδηση είχε προκαλέσει αντιδράσεις υπήρξε παρέμβαση>>>Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η εθνική ομάδα στο Μινσκ

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ», αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ. 

«Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Καπράλος: Μεγάλοι χαμένοι οι Έλληνες αθλητές


Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την απόσυρση της ομάδας στίβου από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.  «Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες», είπε ο κύριος Καπράλος. 

«Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης», κατέληξε. 

update: Υπάρχουν πληροφορίες πως θα υπάρξει παρέμβαση για λύση - Περισσότερα σε λίγο...

Η ελληνική αποστολή

Στην αποστολή της Ελλάδας συμπεριλαμβάνονταν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: 


100 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM