Η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γκολφ μετά από 29 χρόνια

Η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γκολφ μετά από 29 χρόνια Facebook Twitter
0

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γκολφ ξεκινάει και οι καλύτεροι αθλητές έχουν βρεθεί στην Αυστραλία προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες. Για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια η Ελλάδα θα συμμετάσχει με δύο αθλητές.

Ο Πίτερ Κάρμης και Αλέξανδρος Τράναχερ θα επιδιώξουν να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Τράναχερ και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, Πέτρο Δούκα, οι οποίοι μίλησαν για την ιστορική αυτή συμμετοχή και το μέλλον της Ελλάδας στο Γκολφ.

«Είναι σε κάθε περίπτωση μέγιστη τιμή για εμένα να λαμβάνω μέρος σε αγώνες με το εθνόσημο, ειδικά όταν πρόκειται για μια διοργάνωση με το βεληνεκές του World Cup of Golf. Και εγώ, και ο συμπαίκτης μου ο Πέτρος είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε μια χωρά σαν την Ελλάδα η οποία παραδοσιακά έχει γαλουχήσει αθλητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και ευελπιστούμε η συμμετοχή αυτή να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να αρχίσει επιτελούς η διάδοση της κουλτούρας του γκολφ σε μια χωρά με ιδανικό κλίμα και παίχτες γεμάτους όρεξη και μεράκι», τόνισε αρχικά ο Αλέξανδρος Τράναχερ και στη συνέχεια μίλησε για τη βοήθεια των Ελλήνων της Αυστραλίας.

«Όπως ήδη γνωρίζετε στον αγώνα συμμετέχει η ελίτ του παγκοσμίου γκολφ άρα λοιπόν ο ανταγωνισμός και η δυσκολία είναι αυξημένη. Βρισκόμενος στην Μελβούρνη αυτή την στιγμή μπορώ ωστόσο να σας διαβεβαιώσω πως ο ενθουσιασμός να αγωνιστώ τις επόμενες μέρες με τα χρώματα της Ελλάδας είναι εξίσου αυξημένος.

»Σε αυτό συνέβαλλε και η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης η οποία από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασε υπενθυμίζοντας μας την οικουμενικότητα του Ελληνισμού της Διασποράς. Ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Κυρίως ωστόσο ελπίζουμε με την συμμετοχή μας να κατοχυρώσουμε την παρουσία της Ελλάδας στην διεθνή σκηνή του γκολφ. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζομαι ως προπονητής γκολφ στην περιοχή του Μονάχου. Συνεπώς το γκολφ για εμένα είναι τρόπος ζώνης και σε καμιά περίπτωση δεν θα τολμούσα να πω πως ο εν λόγω αγώνας μου προσθέτει περισσότερη πίεση».

Όσον αφορά το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων ο Τράναχερ σχολίασε: «Θα έλεγα πως είναι το μεγάλο μας όραμα. Για την ελληνική κοινότητα του γκολφ, αλλά και για τους Έλληνες θεωρώ πως αποτελεί υψίστη τιμή η εκπροσώπηση σε ένα μη παραδοσιακό για τα δεδομένα της Ελλάδας άθλημα στον ανώτατο αθλητικό θεσμό, τους Ολυμπιακούς.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ειπωθεί το οτιδήποτε με σιγουριά σχετικά με την αποστολή ελληνικής αντιπροσωπείας στους ολυμπιακούς του 2020, μπορώ με σιγουριά να σας πω πως θα ήμουν περήφανος για μια πιθανή εκπροσώπηση της χωράς μου στους Ολυμπιακούς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρος Δούκας ανέλυσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τους στόχους των δύο αθλητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Η πρώτη φορά που συμμετείχε η Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 1989. Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας να συμμετέχει σε μία παγκόσμια διοργάνωση και ιδιαίτερα όταν εκπροσωπείται από σπουδαίους αθλητές. Να σημειωθεί πως ο Peter Karmis βρίσκεται στην 235η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και ο Alexander Tranacher κατέχει την 2028η θέση. Μέσα από αυτή την διοργάνωση δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία στην Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ να διαδώσει το άθλημα στο ευρύτερο ελληνικό κοινό. Αυτομάτως μας βάζει στο παγκόσμιο χάρτη, είναι το έναυσμα για τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και φυσικά δίνει έναν ορατό στόχο στους νέους αθλητές μας!»

Όσον αφορά το επίπεδο του γκολ στη χώρα μας ο Πέτρος Δούκας σχολίασε: «Το γκολφ στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο άθλημα σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η ανάπτυξη του αθλήματος ξεκινά με την ύπαρξη γηπέδων γκολφ στην Ελλάδα, τα οποία θα αυξήσουν τον αριθμό των αθλητών και κατά συνέπεια το επίπεδο του γκολφ στην χώρα μας. Ως χώρα έχουμε λίγα γήπεδα (και αντίστοιχα λίγους Ομίλους): Γλυφάδα, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη, Πόρτο Καρρά και 2 στο Κόστα Ναβαρίνο! Έχουμε όμως πολύ καλές και δωρεάν Ακαδημίες γκολφ που διαχειρίζονται οι Όμιλοι και είναι πολύ καλή ευκαιρία μέσω του ΑΠΕ να καλέσουμε τους γονείς να επισκεφθούν τα γήπεδα (Γλυφάδα, κλπ.) για να μυήσουν τα παιδιά τους στα μυστικά του γκολφ!»

Τέλος ο Πέτρος Δούκας αναφέρθηκε στους στόχους της ομοσπονδίας: «Η συνεχής ανάδειξη νέων ταλέντων και παικτών, η διεξαγωγή των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Match Play και Stroke Play, η διεξαγωγή πολλών τουρνουά που να κρατάνε τους αθλητές μας σε αγωνιστική ετοιμότητα, η συμμετοχή των Εθνικών μας Ομάδων σε όσα περισσότερα διεθνή τουρνουά μπορούμε, και φυσικά η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι καθημερινοί μας στόχοι! Και όλα αυτά με τις € 2 χιλιάδες ευρώ με τα οποία μας επιχορηγεί το Κράτος! Τα οφέλη από το γκολφ μπορεί να είναι τεράστια, σε συνεργασία με την τουριστική ανάπτυξη, κάτι που είναι δύσκολο σήμερα να αντιληφθεί η πολιτεία και να επενδύσει σε αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM