ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η διεθνής της Ιαπωνίας Yuki Nagasato υπέγραψε σε ανδρική ομάδα

Η διεθνής της Ιαπωνίας Yuki Nagasato υπέγραψε σε ανδρική ομάδα Facebook Twitter
Η διεθνής της Ιαπωνίας Yuki Nagasato υπέγραψε σε ανδρική ομάδα (EPA)
0

Η Yuki Nagasato είναι η πρώτη γυναίκα διεθνής που υπέγραψε σε ανδρική ομάδα.

Η ιστορική αυτή στιγμή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ύπαρξη μεικτών ομάδων.

Η Yuki Nagasato υπέγραψε με την ερασιτεχνική ομάδα ανδρών Hayabusa Eleven.

Η διεθνής επιθετικός, που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2011 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 με την Εθνική Ιαπωνίας, ήταν δανεική στη Chicago Red Stars, μέχρι το 2021.

«Παρακαλώ υποστηρίξτε την ιστορική πρόκληση της Nagasato για τις γυναίκες παίκτριες να αναμειχθούν σε ανδρικές ομάδες!» έγραψε η Hayabusa Eleven ανακοινώνοντας την ιστορική συμφωνία.

Η είδηση έγινε θέμα στα social media.

Η Nagasato είναι η πρώτη γυναίκα που θα παίξει για μια ομάδα ανδρών στην Ιαπωνία και μία από τις λίγες που το έχουν δοκιμάσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχε προηγηθεί η Ellen Fokkema, που συμμετείχε στην ολλανδική ερασιτεχνική ομάδα VV Foarut νωρίτερα φέτος και η τερματοφύλακας Stephanie Labbe, η οποία προσπάθησε να ενταχθεί στο Calgary Foothills FC το 2018, αλλά, παρά την προπόνησή της, της απαγορεύτηκε να παίξει λόγω των κανόνων του τουρνουά για τα φύλα.

Η Nagasato έκανε τα πρώτα της βήματα στο ποδόσφαιρο στη Nippon TV Beleza προτού συνεχίσει την καριέρα της και παίξει με τις Turbine Potsdam, Chelsea, Wolfsburg, Frankfurt, Chicago Red Stars και Brisbane Roar.

Η ίδια με ανάρτησή της ευχαρίστησε και τα δύο κλαμπ για τη συνεργασία στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας και υποσχέθηκε μεταξύ άλλων να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

Με πληροφορίες του espn/marca

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ