«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων - Φοβερή επίδοση

«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων - Φοβερή επίδοση Facebook Twitter
0

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Νέων (Κ23) στο άλμα εις μήκος «πετώντας» μέχρι τα 8,32 μ.

Κατάφερε μάλιστα να νικήσει, παρ' ότι ο αντίπαλος Εκτορ Σάντος (Ισπανία) ξεκίνησε τον αγώνα με 8,19 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, ενώ για λίγα μόλις λεπτά «έπιασε¨τον Τεντόγλου στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Έλληνας ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,22 μ. πετυχαίνοντας φετινό ρεκόρ. Συνέχισε τον αγώνα του με άκυρο άλμα και ακολούθως είχε 8,05 μ., 8,20 μ. και 8,25 μ. για να βελτιωθεί εκ νέου το ρεκόρ του. Κράτησε δε το καλύτερο για το φινάλε, αφού σημείωσε 8,32 μ., που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του.

Ο αθλητής πριν την έναρξη του αγώνα είχε τελειώσει πέντε φορές έναν αγώνα πάνω από 8,20 μ. και σήμερα σε μία μόνο διοργάνωση σημείωσε πέντε άλματα πάνω από τα 8,00 μ. , τέσσερα πάνω από τα 8,20 μ. κι ένα πάνω από τα 8,30 μέτρα! Γι' αυτό συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης και είναι παράλληλα ένας από τους πλέον ανερχόμενους παγκοσμίως.

Με το 8,32 μ. ανέβηκε άλλωστε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει του μεγάλου του στόχου για το 2019 που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχας.

Ο Τεντόγλου με το σημερινό του μετάλλιο διεύρυνε ακόμη περισσότερο την γκάμα των μεταλλίων του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2016 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογική του αθλητή είναι στην κατηγορία Κ18, όπου το 2015 στο Κάλι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.

Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 23ο της στην ιστορία του θεσμού. Ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού με το σημερινό μετάλλιο έφτασε τα πέντε εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. Τα άλλα μετάλλια ο Πομάσκι τα κατέκτησε με τους Τσάτουμα, Παπαχρήστου (δύο χρυσά) και Μάστορ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ