Χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία για την Δέσποινα Γεωργιάδου

Χρυσό μετάλλιο στην Ξιφασκία για την Δέσποινα Γεωργιάδου Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Στην ψηλότερη θέση του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη βρέθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια Δέσποινα Γεωργιάδου στο γκραν πρι της Τύνιδας.

Πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό μετάλλιο της Ελληνίδας ξιφομάχου σε γκραν πρι της FIE μετά το χάλκινο της Ορλεάνης τον περασμένο Δεκέμβριο. Στον τελικό, η Γεωργιάδου επικράτησε με 15-12 της Ισπανίδας Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές

Νωρίτερα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δέσποινα Γεωργιάδου στον ημιτελικό επικράτησε της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2022 και Νο2 του κόσμου, Γιαπωνέζας Εμούρα Μισάκι. 

Στη φάση των «64» του γκραν πρι της Τύνιδας, η Δέσποινα Γεωργιάδου επιβλήθηκε εύκολα της Ιταλίδας Μικέλα Λάντι με σκορ 15-10 και στον δεύτερο νοκ-άουτ αγώνα της κόντρα στην Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα βγήκε νικήτρια με σκορ 15-11. Με ακριβώς το ίδιο σκορ επικράτησε στη φάση των «16» επί της Ιταλίδας Γιούλια Αρπίνο. 

Στην κρίσιμη «μάχη» του προημιτελικού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Ουγγαρέζα Άννα Μάρτον.

Η 27χρονη έχει δυνατό παλμαρέ με ένα χάλκινο σε παγκόσμιο, ένα χάλκινο και ένα ασημένιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 5 ασημένια σε γκραν πρι, 7 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Τα περισσότερα μετάλλια τα είχε κατακτήσει μεταξύ 2015-2018. Δεν αγωνίστηκε καθόλου την σεζόν μετά το Τόκιο (2021-2022), καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και επανεμφανίστηκε τώρα στην Τύνιδα.

Η Ουγγαρέζα μάλιστα στη φάση των 32 σταμάτησε την πορεία της έτερης Ελληνίδας ξιφομάχου, της Δώρας Γκουντούρα. Στον προημιτελικό όμως η Γεωργιάδου έπαιξε εξαιρετική ξιφασκία, πήρε τη νίκη με 15-9 και πέρασε στα ημιτελικά του γκραν πρι της Τυνησίας. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2029, εξετάζει τη διεύρυνση των ομάδων και νέα μορφή προκριματικών αγώνων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πριν το τουρνουά
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM