Χόλγκερ Ρούνε: Ο 19χρονος που έκανε την ανατροπή και νίκησε τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Παρισιού

Χόλγκερ Ρούνε: Ο 19χρονος που έκανε την ανατροπή και νίκησε τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Παρισιού Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε έκανε την έκπληξη στον τελικό του Paris Masters: με ανατροπή, νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-6, 6-3, 7-5. 

Παρότι έχασε το πρώτο σετ από τον 35χρονο Σέρβο, κάτοχο 21 τίτλων σε Γκραν Σλαμ, ο Ρούνε επανήλθε, έδειξε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και έγινε τελικά ο νεαρότερος που κερδίζει το τουρνουά, μετά τον Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος το είχε κατακτήσει στα 18 του, το 1986. 

Μόλις κέρδισε τον τελευταίο πόνο, ο Ρούνε έπεσε κάτω και έκρυψε το πρόσωπό του μέσα στα χέρια του. Είχε κάθε λόγο για να πανηγυρίζει. Ο 19χρονος Δανός δεν κατέκτησε μόνο το πρώτο του τρόπαιο σε τουρνουά Masters 1000- στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό- αλλά εξασφάλισε ότι θα μπει για πρώτη φορά στο τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. 

«Συγχαρητήρια Νόβακ. Είσαι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες, σε παρακολουθώ από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Είναι ευχαρίστησή μου να βρίσκομαι στο κορτ μαζί σου», είπε αρχικά απευθυνόμενος στον αντίπαλό του ο Δανός, που στην πορεία προς τον τελικό απέκλεισε τέσσερις τενίστες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα του κόσμου. 

«Εάν μου λέγατε πριν από τέσσερις εβδομάδες ότι θα μπω στην πρώτη δεκάδα, θα έλεγα “συγγνώμη, τι;”. Τώρα είμαι εδώ και είμαι τρομερά υπερήφανος», συμπλήρωσε ο 19χρονος. 

«Δεν χαίρομαι που με κέρδισες, αλλά είμαι χαρούμενος για σένα γιατί μου αρέσει η προσωπικότητά σου. Είσαι ένας πολύ αφοσιωμένος τύπος, που λατρεύει το τένις. Έχεις δουλέψει σκληρά πολλές ώρες και αυτό αποδίδει για σένα. Το μέλλον σου είναι λαμπρό», του είπε από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM