Hakuho: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο σπουδαιότερος αθλητής στην ιστορία του σούμο

Hakuho: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο σπουδαιότερος αθλητής στην ιστορία του σούμο Facebook Twitter
AP
0

Ο σπουδαιότερος πρωταθλητής της πάλης σούμο, ο Hakuho, αναμένεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από περισσότερες από 1.000 νίκες.

Αναρριχήθηκε στην κορυφή της πάλης σούμο αφού έφτασε στην Ιαπωνία από την πατρίδα του τη Μογγολία σε ηλικία 15 ετών.

Ο 36χρονος σήμερα, Hakuho, ταλαιπωρείται από έναν επίμονο τραυματισμό στο γόνατό του και η αρμόδια ομοσπονδία του έχει ήδη στείλει προειδοποίηση για «απουσίες λόγω τραυματισμών».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Hakuho κατέγραψε περισσότερους τίτλους, νίκες και πρωταθλήματα από οποιονδήποτε άλλο παλαιστή στην ιστορία του αθλήματος.

Η συνταξιοδότησή του αφήνει μόνο έναν παλαιστή στην υψηλότερη βαθμολογία yokozuna.

Ο Hakuho έκανε το ντεμπούτο του το 2001 και προήχθη σε yokozuna έξι χρόνια αργότερα. Είναι γνωστός για το ευρύτατο επιθετικό του στυλ και του αποδίδεται η είσοδος νέου κοινού στο άθλημα.

Όμως, η πάλη έχει το δικό της κόστος και ο Hakuho έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί γόνατο νωρίτερα φέτος.

Έλαβε μια προειδοποίηση τον περασμένο Νοέμβριο από το Συμβούλιο Διαβούλευσης Yokozuna, το οποίο είπε ότι τυχόν μελλοντικές απουσίες του από τουρνουά θα μπορούσαν να τους αναγκάσουν να τον αποσύρουν.

Αφού κέρδισε το 45ο τουρνουά τον Ιούλιο, ο παλαιστής είπε στην ιαπωνική τηλεόραση NHK ότι η φυσική του κατάσταση δεν ήταν καλή και ότι θα σκεφτόταν ιδιαίτερα τα επόμενα βήματα στην καριέρα του.

Ο Hakuho απέκτησε ιαπωνική υπηκοότητα το 2019, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να έχει τη δική του σχολή παλαιστών στο μέλλον.

Έχει πει ο ίδιος εξάλλου, ότι η εκπαίδευση παλαιστών θα ήταν ένας τρόπος να δείξει την ευγνωμοσύνη του στο άθλημα.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM