Απεργία την Πρωτομαγιά

Γυναίκα κατηγορεί τον πρώην παίκτη του NBA Κόρεϊ Μαγκέτι για βιασμό

Γυναίκα κατηγορεί τον πρώην παίκτη του NBA Κόρεϊ Μαγκέτι για βιασμό Facebook Twitter
EPA
0

Μία γυναίκα κατηγορεί τον πρώην παίκτη του NBΑ, Κόρεϊ Μαγκέτι, ότι την είχε βιάσει στο πανεπιστήμιο του Nτιουκ, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όταν ακόμα φοιτούσε στο συγκεκριμένο ίδρυμα. 

Το όνομα του παίκτη αποκάλυψαν σήμερα οι New York Times, καθώς στην επίσημη καταγγελία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δικηγόρους της Μέρεντιθ Ουότσον, γινόταν αναφορά σε πρώην μπασκετμπολίστα χωρίς όμως να κατονομάζεται ο φερόμενος ως βιαστής.

«Η κυρία Ουότσον βιάστηκε από παίκτη του μπάσκετ κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησής της στο Ντιουκ. Πήγε στον Κοσμήτορα, ο οποίος δεν της προσέφερε βοήθεια και την αποθάρρυνε από το να διεκδικήσει περαιτέρω όσα του είχε καταγγείλει. Η κυρία Ουότσον το είπε επίσης σε φίλους, ανάμεσα στους οποίους ο Τζάστιν Φέαρφαξ,» αναφέρεται στην καταγγελία των δικηγόρων της.

Κατά την Ουότσον, ο Τζάστιν Φέαρφαξ επίσης τη βίασε, έναν χρόνο αργότερα. 

Όπως ισχυρίζεται η ίδια, ο Κόρεϊ Μαγκέτι τη βίασε το 1999, ενώ ο νυν αντικυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τζάστιν Φέαρφαξ τη βίασε έναν χρόνο αργότερα, το 2000, ενώ ο ίδιος γνώριζε για τον βιασμό της από τον Κόρεϊ Μαγκέτι.

Ο αντικυβερνήτης της Βιρτζίνια κατηγορείται για δύο βιασμούς αλλά δεν υποβάλλει παραίτηση.

Το όνομα του Κόρεϊ Μαγκέτι αποκάλυψε στους NYT ένας παιδικός φίλος της Μέρεντιθ Ουότσον, ο Ρ. Στάντον Τζόουνς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τζόουνς δήλωσε πως γνώριζε από το 2001, όπως και πολλοί άλλοι φίλοι της, ότι ο Μαγκέτι την είχε βιάσει: «Η Μέρεντιθ μου είχε πει πως την είχαν βιάσει δύο φορές στο Ντιουκ ήδη από το 2001. Και μου είπε πως ο ένας από τους δύο άνδρες που τη βίασαν ήταν ο μπασκετμπολίστας του Ντιουκ, Κόρεϊ Μαγκέτι. Ήταν ένα όνομα που ήξερα, καθώς είμαι φίλαθλος του μπάσκετ».

Πριν αποκαλύψουν οι NYT την ταυτότητα του μπασκετμπολίστα, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του πανεπιστημίου του Ντιουκ (από το 1980 έως σήμερα), και ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ (2006-2016), Μάικ Σιζέφσκι, δήλωσε σχετικά στο ESPN: «Νομίζω πως εδώ έχουμε έναν ισχυρισμό, σωστά; Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά υπάρχει ένας ισχυρισμός».

Σε ανακοίνωση προέβη και το πανεπιστήμιο του Ντιουκ: «Το Ντιουκ πληροφορήθηκε χθες βράδυ για τους ισχυρισμούς που εμπλέκουν έναν φοιτητή-αθλητή, όταν αυτοί έγιναν γνωστοί μέσω δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ. Ο κόουτς Μάικ Σιζέφσκι επιβεβαιώνει πως δεν είχε γνώση για την ισχυριζόμενη συμπεριφορά από το 1999. Το πανεπιστήμιο ερευνά την υπόθεση και δεν θα προβεί σε άλλο σχόλιο αυτή την περίοδο».

Από την πλευρά του, ο Μαγκέτι αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση, η οποία ωστόσο αναμένεται να έχει συνέχεια.

«Άκουσα οτιδήποτε για αυτούς τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση μέσα από λογαριασμούς ΜΜΕ και μία ανακοίνωση από τους δικηγόρους της Μέρεντιθ Ουάτσον. Δεν έχω επιτεθεί σεξουαλικά ποτέ σε καμία στη ζωή μου και αρνούμαι ρητά και κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια κατηγορία,» αναφέρει ο Κόρεϊ Μαγκέτι στη δήλωσή του στους NYT. 

Ο Μαγκέτι, ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής/αναλυτής για τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο FOX Sports West, απουσίαζε από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα των Κλίπερς με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, έχοντας επικαλεστεί «προσωπικούς λόγους».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του τηλεοπτικού δικτύου, FOX Sports West, δήλωσε: «Το FOX Sports στέκεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα απέναντι στους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση, και εξετάξουμε το θέμα. Δεν έχουμε να κάνουμε άλλο σχόλιο τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Στο παρελθόν, ο Μαγκέτι είχε παίξει στους Μάτζικ, Κλίπερς, Ουόριορς, Μπακς και Πίστονς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ