Euroleague Final Four: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 87-84 στον μικρό τελικό

Final Four: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε στον μικρό τελικό (24 - 17, 1η περίοδος) Facebook Twitter
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρεάλ και αγωνίζεται σήμερα στον μικρό τελικό του Final Four / Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Στο Final Four στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. 

Με 7/10 τρίποντα, έχοντας 12 περισσότερα ριμπάουντ από τη Φενερμπαχτσέ, ο Ολυμπιακός είχε επιβάλλει πλήρως την κυριαρχία του στο πρώτο ημίχρονο και κατά διαστήματα έχει παίξει και καλό μπάσκετ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (10π. & 7ρ.) και ο Γουίλιαμς-Γκος (7π., 2ρ. & 2ασ.) έχουν ξεχωρίσει στο πρώτο μέρος, όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 48-37.

Στην τρίτη περίοδο η Φενέρ μπήκε πιο συγκεντρωμένη, μείωσε τη διαφορά στα ριμπάουντ και με επί μέρους σκορ 15-25 έδειχνε ότι θα κλείσει την τρίτη περίοδο μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη αύξησε τη διαφορά στους 4, με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 66-62 υπέρ του Ολυμπιακού. 

Με μία ισορροπημένη τέταρτη περίοδο (επί μέρους σκορ 21-22), η τελευταία επίθεση έφτασε στον Σανλί ο οποίος έχασε το τρίποντο. Με το σκορ 87-84 και 0,7" να απομένουν στο χρονόμετρο, ο Γιασικεβίτσιους σχεδίασε την τελευταία επίθεση, η μπάλα έφτασε ξανά στον Σανλί, ο οποίος αυτή τη φορά ευστόχησε, όμως όπως έδειξε το ριπλέι, ήταν μόλις εκτός χρόνου, κάτι που έδωσε τη νίκη και την τρίτη θέση στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα ριμπάουντ εν τέλει (40-30) έχοντας όμως διπλάσια λάθη από τη Φενέρ (21-11), η οποία είχε περισσότερες ασίστ (24-19) και κλεψίματα (11-8).

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Πίτερς με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και μία ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν οι Γουίλιαμς Γκος με 12 πόντους και οι Λαρεντζάκης και Μιλουτίνοφ με 10 πόντους.

Για τη Φενέρ ο Πιερ ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γούιλμπεκιν με 16 και ο Σανλί με 11.

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Κάνααν, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ, Μήτρου-Λονγκ.

Η 12άδα της Φενέρμπαχτσε: Μότλεϊ, Χαζέρ, Γουίλμπεκιν, Σανλί, Παπαγιάννης, Χέις-Ντέιβις, Πιέρ, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ, Καλάθης, Μάνταρ, Σέστινα.

Οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από τον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό, σε δύο αγώνες που έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους, καθώς οι δύο ηττημένοι δεν πήραν σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 87-76, ενώ η Φενέρμπαχτσε, με σκορ 73-57.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Euro2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Αθλητισμός / Euro 2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αναμένει επίσης μια προσωρινή ανάκαμψη στους τομείς που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές μετά από πολύ υποτονικές πωλήσεις λιανικής φέτος, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006
NEWSROOM
Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Αθλητισμός / Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 191.8100 βαθμούς και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία που βαθμολογήθηκε με 192.7166 βαθμούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο
NEWSROOM