Απόψε ο μεγάλος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού - Ρεάλ Μαδρίτης για το Final Four της Euroleague

Απόψε ο μεγάλος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού - Ρεάλ Μαδρίτης για το Final Four της Euroleague Facebook Twitter
Media Day και προπόνηση Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

«Ραντεβού» με την ιστορία του έχει απόψε ο Παναθηναϊκός, στον τελικό της Euroleague, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν θα πάρει θέση στο τζάμπολ, στην Uber Arena του Βερολίνου, όπου διεξάγεται το Final Four. 

Ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ Μαδρίτης, δύο ομάδες με πολλές συμμετοχές σε Final Four της Euroleague δεν έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ στην καταληκτική φάση. Ούτε σε τελικό έχουν συναντηθεί ως εκ τούτου, σε 20 πριν από αυτόν για τη «βασίλισσα» και σε 7 έως σήμερα για τον Παναθηναϊκό (συμπεριλαμβανομένου αυτού της Suproleague. Η προϊστορία θέλει τη Ρεάλ να μετρά 25 νίκες και 12 ήττες από τον Παναθηναϊκό.

Η Ρεάλ αγωνίζεται στον 21ο τελικό σε Euroleague/Κύπελλο Πρωταθλητριών. Από το 2012 και μετά μετρά εννέα Final Four  (2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2022, 2023, 2024) από τα 14 συνολικά της Ιστορίας της, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο το 2015 απέναντι στον Ολυμπιακό, το 2018 με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ και το 2023 απέναντι πάλι στον Ολυμπιακό. Τώρα θέλει να κάνει το 3/4 απέναντι σε ελληνική ομάδα σε διάστημα εννέα ετών. Το κίνητρο για τους «μερένγκες» είναι υψηλό, καθώς διεκδικούν "back to back" τίτλους. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που μπορεί να το πετύχουν, αφού το έκαναν ήδη δύο φορές στο μακρινό πάντως παρελθόν (1964, 1965 και 1967 και 1968) και θέλουν να το πετύχουν για μία τρίτη. 

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Κώστας Σλούκας έχει την ευκαιρία ν΄ αυξήσει σε 4 τα τρόπαια που έχει κατακτήσει στη διοργάνωση (2 με Ολυμπιακό το 2012 και το 2013 και 1 με τη Φενερμπαχτσέ το 2017). Αν ο Παναθηναϊκό κατακτήσει το 7ο τρόπαιο στην Ιστορία του, τότε ο αρχηγός του από το περασμένο καλοκαίρι Κώστας Σλούκας, θα γίνει ο δεύτερος παίκτης που μετρά 4 τρόπαια με 3 διαφορετικές ομάδες, με τον πρώτο να είναι ο νυν τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (το 2003 με την Μπαρτσελόνα, το 2004 και το 2005 με τη Μακάμπι και το 2009 με τον Παναθηναϊκό).

Πάντως, η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό για τον τελικό της φετινής Euroleague πρόκειται να αρχίσει στις 21:00 και να μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με την Uber Arena του Βερολίνου μέσα από τη συχνότητα της NOVA SPORTS PRIME.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ για τον μικρό τελικό της φετινής Euroleague πρόκειται να αρχίσει στις 18:00 και να μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με την Uber Arena του Βερολίνου μέσα από τη συχνότητα της NOVA SPORTS PRIME.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Μπέλιτσικ: Η 24χρονη κοπέλα του κορυφαίου προπονητή και το στιγμιότυπο

Αθλητισμός / Η 24χρονη σύντροφος του Μπιλ Μπέλιτσικ παρεμβαίνει σε συνέντευξη: «Δεν μιλάμε γι' αυτό»

Αν και βρισκόταν εκτός πλάνου, η Τζόρντον Χάντσον παρενέβη όταν έκρινε πως ο 73χρονος κορυφαίος προπονητής δεν έπρεπε να απαντήσει σε συγκεκριμένη ερώτηση για τη σχέση τους
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακός - Ρεαλ Μαδρίτης 77 - 71:

Αθλητισμός / Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 77 - 71: Με χαρακτήρα και άμυνα στο 2-0 και αγκαλιά με το Final Four

Ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 77 - 71 στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κάνοντας το 2-0 στη σειρά των playoffs
LIFO NEWSROOM