Απεργία την Πρωτομαγιά

Final Four 2022, Ολυμπιακός – Εφές 74-77: Εκτός τελικού οι «ερυθρόλευκοι»

Final Four 2022, Ολυμπιακός – Εφές 74-77: Εκτός τελικού οι «ερυθρόλευκοι» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Αναντολού Εφές στο Final Four της Euroleague με 77-74 και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Ο Σέρβος Βασίλιε Μίτσιτς με ένα απίστευτο τρίποντο στο τέλος έστειλε την Αναντολού Εφές στα... ουράνια και τον Ολυμπιακό στον «μικρό τελικό» του Final Four της Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά πλήρωσε ένα “ black out” στην 3η περίοδο, αφού αν και επέστρεψε από το -11 (51-62), εν τέλει θα κυνηγούσε στο σκορ, μέχρι να ισοφαρίσει σε 74-74 ο Χασάν Μάρτιν και στα 20΄΄ που απέμεναν... όλα πλέον ήταν θέμα τύχης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο παίκτης που μάρκαρε τον Μίτσιτς σε αυτήν την τελευταία επίθεση. Παρά την μεγάλη προσπάθεια, ο Βεζένκοφ δεν κατάφερε να σταματήσει τον περυσινό MVP της διοργάνωσης και την κάτοχο του τίτλου.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την Εφές, Βασίλιε Μίτσιτς, είχε 15 πόντους (4/11 τρίποντα), ο Λάρκιν 21 (4/12) τρίποντα, 16 πρόσθεσε ο Ελίτζα Μπράιντ (4/6) και 12 ο Μπράιαν Ντάνστον.

Από τον Ολυμπιακό, από 11 πόντους είχαν οι Ντόρσεϊ, Σλούκας, Μάρτιν, 12 πρόσθεσε ο ΜακΚίσικ και 10 ο Παπανικολάου. Τα 7/25 τρίποντα (14/34 η Εφές) και οι έξι χαμένες βολές στέλνουν την ομάδα του Πειραιά στο... άχαρο παιχνίδι της 3ης θέσης.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και εδώ που έφτασαν είναι υπερήφανοι, τόσο για την πορεία του όλη τη σεζόν, όσο και για την αντίσταση που πρόβαλαν στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο 9ος τελικός του Ολυμπιακού θα περιμένει, αφού για 3ο διαδοχικό φάιναλ φορ, μετά τους “ back to back” τίτλους (2012, 2013), ο στόχος της κατάκτησης της κορυφής δεν επετεύχθη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ