Fina: Ενέκρινε σκουφάκι κολύμβησης για άφρο μαλλιά - Το είχε απαγορεύσει γιατί «δεν ταίριαζε με το σχήμα του κεφαλιού»

Fina: Ενέκρινε σκουφάκι κολύμβησης για άφρο μαλλιά - Το είχε απαγορεύσει γιατί «δεν ταίριαζε με το σχήμα του κεφαλιού» Facebook Twitter
Φωτ.: Soul Cup
0

Εγκρίθηκε για υψηλού επιπέδου διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ένα σκουφάκι κολύμβησης για μαλλιά άφρο. 

Το εξειδικευμένο κάλυμμα κεφαλιού που είναι σχεδιασμένο για σγουρά, πυκνά μαλλιά και κομμώσεις μεγάλου όγκου, όπως ράστα και πλεξούδες, είχε απαγορευτεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περυσινού καλοκαιριού. 

Ο κατασκευαστής Soul Cap χαρακτήρισε την έγκριση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA), αρμόδια για αθλήματα του υγρού στίβου, ως «τεράστιο βήμα στη σωστή κατεύθυνση». 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το μέλλον ενός αθλήματος που γίνεται πιο συμπεριληπτικό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. 

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του, ο εκτελεστικός διευθυντής της FINA, Μπρεντ Νοβίτσκι, σημείωσε πως η εξέλιξη αυτή «διαδέχεται μια περίοδο αξιολόγησης και συνομιλιών μεταξύ FINA και Soul Cap για το σχεδιασμό του κολυμβητικού σκουφιού». 

«Η προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης είναι η αιχμή της Fina και είναι πολύ σημαντικό για όλους τους αθλητές του υγρού στίβου να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη αθλητική περιβολή» πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τη Soul Cap, η Fina είχε κρίνει πέρυσι πως τα σκουφάκια δεν ήταν κατάλληλα καθώς «δεν συνήδαν με το φυσικό σχήμα του κεφαλιού». 

Πολλοί τότε επέκριναν τα σχόλια της παγκόσμιας κολυμβητικής αρχής, υποστηρίζοντας πως θα αποθάρρυναν τη συμμετοχή πολλών μαύρων αθλητών από διοργανώσεις. Οι αντιδράσεις οδήγησαν την κολυμβητική ομοσπονδία σε αναδίπλωση, με αναθεώρηση τού κανόνα. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ