Fina: Ενέκρινε σκουφάκι κολύμβησης για άφρο μαλλιά - Το είχε απαγορεύσει γιατί «δεν ταίριαζε με το σχήμα του κεφαλιού»

Fina: Ενέκρινε σκουφάκι κολύμβησης για άφρο μαλλιά - Το είχε απαγορεύσει γιατί «δεν ταίριαζε με το σχήμα του κεφαλιού» Facebook Twitter
Φωτ.: Soul Cup
0

Εγκρίθηκε για υψηλού επιπέδου διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ένα σκουφάκι κολύμβησης για μαλλιά άφρο. 

Το εξειδικευμένο κάλυμμα κεφαλιού που είναι σχεδιασμένο για σγουρά, πυκνά μαλλιά και κομμώσεις μεγάλου όγκου, όπως ράστα και πλεξούδες, είχε απαγορευτεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περυσινού καλοκαιριού. 

Ο κατασκευαστής Soul Cap χαρακτήρισε την έγκριση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA), αρμόδια για αθλήματα του υγρού στίβου, ως «τεράστιο βήμα στη σωστή κατεύθυνση». 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το μέλλον ενός αθλήματος που γίνεται πιο συμπεριληπτικό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. 

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του, ο εκτελεστικός διευθυντής της FINA, Μπρεντ Νοβίτσκι, σημείωσε πως η εξέλιξη αυτή «διαδέχεται μια περίοδο αξιολόγησης και συνομιλιών μεταξύ FINA και Soul Cap για το σχεδιασμό του κολυμβητικού σκουφιού». 

«Η προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης είναι η αιχμή της Fina και είναι πολύ σημαντικό για όλους τους αθλητές του υγρού στίβου να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη αθλητική περιβολή» πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τη Soul Cap, η Fina είχε κρίνει πέρυσι πως τα σκουφάκια δεν ήταν κατάλληλα καθώς «δεν συνήδαν με το φυσικό σχήμα του κεφαλιού». 

Πολλοί τότε επέκριναν τα σχόλια της παγκόσμιας κολυμβητικής αρχής, υποστηρίζοντας πως θα αποθάρρυναν τη συμμετοχή πολλών μαύρων αθλητών από διοργανώσεις. Οι αντιδράσεις οδήγησαν την κολυμβητική ομοσπονδία σε αναδίπλωση, με αναθεώρηση τού κανόνα. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητισμός / Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας
LIFO NEWSROOM
Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM