F1: Μια 16χρονη έγινε η πρώτη γυναίκα στην ακαδημία οδηγών της Ferrari

F1: Μια 16χρονη έγινε η πρώτη γυναίκα στην ακαδημία οδηγών της Ferrari Facebook Twitter
0

Η 16χρονη Maya Weug έγινε το πρώτο γυναικείο μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari για την F1.

Η Ολλανδή οδηγός go-kart ήταν η νικήτρια του καμπ που έγινε στην έδρα της ιταλικής ομάδας στο Μαρανέλο και την πίστα δοκιμών στο Φιοράνο και θα έχει την ευκαιρία να μετέχει για μία σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 4.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα! Είμαι τόσο χαρούμενη που γίνομαι η πρώτη γυναίκα οδηγός στην ακαδημία οδηγών της Ferrari», δήλωσε η 16χρονη, η οποία ήταν η νικήτρια του «Girls on Track Rising Stars». Πρόκειται για το πρόγραμμα που διοργανώνει η FIA (η οργανωτική αρχή της F1) με τη Ferrari.


«Η νίκη του προγράμματος με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι είχα δίκιο να κυνηγήσω το όνειρό μου να γίνω οδηγός αγώνων», συμπλήρωσε η Weug. Η 16χρονη γεννήθηκε στην Ισπανία και η μητέρα της είναι Βελγίδα ενώ ο πατέρας της Ολλανδός. Οι αντίπαλες που κέρδισε στο πρόγραμμα ήταν η 17χρονη Γαλλίδα Doriane Pin και οι Βραζιλιάνες Antonella Bassani (14 ετών) και Julia Ayoub (15 ετών).

«Θα τα δώσω όλα για να δείξω σε αυτούς που με πίστεψαν ότι αξίζω να φοράω τη στολή της ακαδημίας. Ανυπομονώ να έρθω στο Μαρανέλο για να αρχίσω να προετοιμάζομαι για την πρώτη σεζόν μου», δήλωσε ακόμη η 16χρονη.


Μέχρι στιγμής η ακαδημία οδηγών της Ferrari έχει βοηθήσει πέντε μέλη της να κάνουν τη μετάβαση στην F1. Ανάμεσά τους και ο γιος του Μικαελ Σουμάχερ, Μικ, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην επόμενη σεζόν.

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε μια γυναίκα σε Γκραν πρι της F1 ήταν το 1976, όταν η Λέλα Λομπάρντι έκανε την τελευταία της εμφάνιση. Η Ιταλίδα είχε 17 συμμετοχές στα πρωταθλήματα του 1975 και του 1976.

«Είναι μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της Scuderia Ferrari και την ακαδημία της», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο. «Τη φετινή χρονιά η Maya θα προχωρήσει μαζί μας και θα πάρει μέρος σε ένα από τα πρωταθλήματα F4 που είναι πιστοποιημένα από τη FIA, την κατηγορία που θεωρείται το πρώτο βήμα στον δρόμο προς την F1», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η άφιξη της Maya είναι μια σαφής ένδειξη για την δέσμευση της ομάδας να κάνει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ολοένα πιο ανοιχτό σε όλους».

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ