Ένας Σουμάχερ ξανά στη F1- Στη Haas ο γιος του Μίκαελ, ο 21χρονος Μικ

Ένας Σουμάχερ ξανά στη F1- Στη Haas ο γιος του Μίκαελ, ο 21χρονος Μικ Facebook Twitter
Ο Μικ Σουμάχερ υπέγραψε με τη Haas (Πηγή φωτό EPA)
0

Το όνομα Σουμάχερ επιστρέφει στη Formula 1 την επόμενη σεζόν καθώς ο Μικ- γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ- υπέγραψε με την ομάδα της Haas.

Ο 21χρονος Γερμανός, που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, είναι επικεφαλής του πρωταθλήματος της Formula 2, η αυλαία του οποίου «πέφτει» αυτό το σαββατοκύριακο.

«Η προοπτική του να είμαι στο δίκτυο της F1 την επόμενη χρονιά με κάνει απίστευτα χαρούμενο και είμαι απλά άφωνος», δήλωσε ο Σουμάχερ. «Πάντα πίστευα ότι θα πραγματοποιούσα το όνειρό μου στη Formula 1», συμπλήρωσε.

Η Haas, πέρα από τον Μικ Σουμάχερ ανακοίνωσε και τον Ρώσο Νικίτα Μαζέπιν. Το δίδυμο θα αντικαταστήσει τον Γάλλο Ρομέν Γκροζάν- ο οποίος αναρρώνει μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε την Κυριακή- και τον Δανό Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ο Σουμάχερ- μέλος της ακαδημίας της Ferrari- θα λάβει μέρος με τη Haas στις δοκιμές του Γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι. «Το πρωτάθλημα της Formula 2 αποτελεί πάντα περιοχή δοκιμής για να δείξουν τα ταλέντα τις δυνατότητές τους και φέτος αναμφισβήτητα υπήρξε μία από τις πιο ανταγωνιστικές σεζόν των τελευταίων ετών. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τις επιδόσεις του κέρδισε την ευκαιρία να ανέβει στη Formula 1», δήλωσε ο επικεφαλής της Haas, Γκούντερ Στάινερ, αναφερόμενος στον Μικ Σουμάχερ.

Ο 21χρονος έχει προβάδισμα 14 πόντων στο πρωτάθλημα της F2. Ο πατέρας του αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2012, ενώ την επόμενη χρονιά υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM