Η UEFA επέβαλε πρόστιμο 30.000 δολαρίων στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας, για την χρήση λέιζερ pointer και άλλες οχλήσεις οπαδών σε βάρος της ομάδας της Δανίας, στον ημιτελικό του Euro 2020

 

Την Τετάρτη, οι Άγγλοι κέρδισαν τους Δανούς με 2-1 στο στάδιο του Γουέμπλεϊ αλλά δεν έλειψαν τα επεισόδια για τα οποία υπήρξαν αντιδράσεις. 

 

Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Δανίας, οπαδοί γιούχαραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Δανών ενώ άναψαν και βεγγαλικά παρότι απαγορεύονταν η χρήση τους. 

 

Ένας οπαδός έφτασε στο σημείο να στοχεύσει με λέιζερ pointer τον τερματοφύλακα των Δανών, Κάσπερ Σμάιχελ, καθώς προετοιμαζόταν για τον πέναλτι απέναντι στον Χάρι Κέιν. Ο Σμάιχελ έσωσε την εστία του και δεν δέχτηκε γκολ από το αρχικό λάκτισμα αλλά στη συνέχεια ο Κέιν σκόραρε ανακτώντας την κατοχή της μπάλας - επομένως το περιστατικό συνέβη σε μία άκρως κομβική στιγμή του ματς. 

 

 

«Η CEDB αποφάσισε να επιβάλει στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρόστιμο 30.000 δολαρίων, για την χρήση λέιζερ pointer, οχλήσεις κατά τη διάρκεια των εθνικών ύμνων και το άναμμα βεγγαλικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 

Με πληροφορίες από Independent