ΕΠΟ: Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΟ: Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης στις 22 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα η απόφαση να παραμένει η ίδια.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή απέρριψε την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία προέβλεπε τον μηδενισμό του Ολυμπιακού, την αφαίρεση ενός βαθμού και την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών σε δύο αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο να πάνε την υπόθεση στο CAS. Παράλληλα, απορρίφθηκε και η έφεση του Παναθηναϊκού που είχε ζητήσει να παρέμβει στην υπόθεση.

Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ «δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1. Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις. (αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1)».

Υπενθυμίζεται ότι η αθλητική δικαστής αποφάσισε την τιμωρία του Ολυμπιακού για την κροτίδα που έπεσε σε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού από οπαδό της στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το χρονικό της διακοπής του ντέρμπι

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού ορισμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν για ζέσταμα, ώστε να γίνουν αλλαγές. Τότε μία κροτίδα φέρεται να πέτυχε παίκτη του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα η ομάδα να αποσυρθεί στα αποδυτήρια.

Η κροτίδα τραυμάτισε τον Χουάνκαρ, ο οποίος μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού γηπέδου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν στα αποδυτήρια όπως και ο διαιτητής με την ομάδα του.

Τότε υπήρξε προσωρινή διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού ώσπου να ληφθεί απόφαση για τη συνέχεια ή όχι του ντέρμπι.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ