Η Ένωση Δικαστών καταγγέλλει επιθέσεις στην πρόεδρο που αποφάσισε για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ένωση Δικαστών: Καταγγέλλει επιθέσεις της προέδρου που αποφάσισε για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που δέχεται η πρόεδρος του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για την τιμωρία του Ολυμπιακού καταδικάζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Η πρόεδρος δέχεται τις εν λόγω επιθέσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κατά την οποία τιμωρήθηκαν οι γηπεδούχοι με βαριά «καμπάνα». 

Η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η διαφύλαξη των αρχών του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και υγείας όλων των πολιτών από φαινόμενα βίας εντός και εκτός γηπέδων, αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

«Δηλώνουμε μηδενική ανοχή σε ακραίες συμπεριφορές παραγόντων και κύκλων του ποδοσφαίρου, που, δρώντας οργανωμένα, στοχοποιούν δικαστικούς λειτουργούς ευτελίζοντας τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία και που θεωρούν ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι δεν ισχύουν για τους ίδιους» επισημαίνει. 

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες στα αρμόδια θεσμικά, εθνικά και ευρωπαϊκά, όργανα» καταλήγει στην ανακοίνωσή της. 

Η αθλητική δικαστής αποφάσισε την τιμωρία του Ολυμπιακού μετά την ρίψη της κροτίδας στον αγωνιστικό χώρο, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, με τις ποινές να είναι οι εξής:

• Αφαίρεση ενός βαθμού στον τρέχον πρωτάθλημα
• Μηδενισμό στην αναμέτρηση (Νίκη του Παναθηναϊκού με 0-3 άνευ αγώνα)
• Ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δύο αγωνιστικές

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το χρονικό της διακοπής του ντέρμπι

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού ορισμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν για ζέσταμα, ώστε να γίνουν αλλαγές. Τότε μία κροτίδα φέρεται να πέτυχε παίκτη του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα η ομάδα να αποσυρθεί στα αποδυτήρια.

Η κροτίδα τραυμάτισε τον Χουάνκαρ, ο οποίος μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού γηπέδου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν στα αποδυτήρια όπως και ο διαιτητής με την ομάδα του.

Τότε υπήρξε προσωρινή διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού ώσπου να ληφθεί απόφαση για τη συνέχεια ή όχι του ντέρμπι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ