Ελληνικό ποδόσφαιρο- Γεραπετρίτης: Η ΕΠΟ θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε νέα πρότυπα

Ελληνικό ποδόσφαιρο- Γεραπετρίτης: Η ΕΠΟ θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε νέα πρότυπα Facebook Twitter
Θα γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις για κάποιες από τις προτάσεις για το ποδόσφαιρο, είπε ο κ. Γεραπετρίτης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Εντός τριών μηνών, η FIFA και η UEFA θα καταθέσουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, βασισμένες σε καλές πρακτικές ευρωπαϊκών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για ολιστική λύση, η οποία θα περιλαμβάνει ρυθμιστικές παρεμβάσεις, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,9, μία ημέρα μετά την υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την UEFA και τη FIFA.

Μέρος των προτάσεων που θα γίνουν θα ενταχθούν στην εθνική έννομη τάξη, μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, διευκρίνισε ο κ. Γεραπετρίτης. Θέματα που ανήκουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου θα ενταχθούν καταστατικά στην ΕΠΟ, στην οποία FIFA και UEFA δεσμεύτηκαν να ασκήσουν την καλή τους επιρροή, δήλωσε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας. Εκτίμησε ότι η FIFA, η UEFA και η κυβέρνηση είναι συντεταγμένα πίσω από ένα σχέδιο, είναι δύσκολο να αρνηθεί οποιαδήποτε ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα, θα συγκροτείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των διοικητικών οργάνων για να διασφαλιστεί η ακέραια και αμερόληπτη στάση από την πλευρά της διοίκησης, επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει αποδοχή από τους Έλληνες παράγοντες, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Τα ζητήματα αυτά λειτουργούν διαδραστικά, διότι όσο δεν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί υπάρχουν και παράγοντες, οι οποίοι αγνοούν τους θεσμούς, ενώ όταν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί και εφαρμόζονται κατά τρόπο ώστε να είναι πειστικές οι ποινές και ανάλογες των φαινομένων και εν τέλει να πονάνε, νομίζω ότι θα έχουμε αυτό το φαινόμενο».

Οποιοσδήποτε δεν σέβεται τους κανόνες που τίθενται θα έχει την ποινή της εξόδου από τις διοργανώσεις, σημείωσε ο υπουργός. «Η βία στο ποδόσφαιρο δεν είναι φυσική, η βία που ασκείται στο ποδόσφαιρο είναι κυρίως ψυχολογική και είναικυρίως μία ηθική κατάπτωση του ποδοσφαίρου στην οποία πλέον δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ