Εκτός Αυστραλιανού Όπεν η Ναόμι Οσάκα - Ανησυχία για την κατάστασή της

Εκτός Αυστραλιανού Όπεν η Ναόμι Οσάκα - Ανησυχία για τη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η δις πρωταθλήτρια του Australian Open Ναόμι Οσάκα δεν θα συμμετάσχει στο κορυφαίο τουρνουά τένις, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου, χωρίς να διευκρινίσουν τον λόγο.

Η Οσάκα έχει να παίξει από τον Σεπτέμβριο και πολλοί θεωρούσαν πιθανή την επιστροφή της στο Melbourne Park μετά την ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα από το ταξίδι της στην Ευρώπη με τον Αμερικανό ράπερ φίλο της, Cordae. 

«Η Ναόμι Οσάκα αποσύρθηκε από το Australian Open. Θα μας λείψει στο #AO2023», έγραψε στο Twitter το Australian Open. «Η Νταγιάνα  Γιαστρεμσκα περνάει στο βασική κλήρωση.»

 Το όνομα της Οσάκα , πρώην Νο1 στον κόσμο βρισκόταν στη λίστα συμμετοχής για το Australian Open, αλλά δεν ήταν προγραμματισμένο να παίξει σε τουρνουά προετοιμασίας στην Αδελαΐδα και στο Χόμπαρτ, εγείροντας αμφιβολίες για τη συμμετοχή της στο Grand Slam.

Η απόσυρση της 25χρονης αθλήτριας εντείνει τις ανησυχίες για μη επιστροφή της στα κορτ γενικώς. Υπενθυμίζεται πως η Οσάκα είχε κάνει ένα διάλειμμα «ψυχικής υγείας» μένοντας εκτός Γαλλικού Όπεν το 2021, αποκαλύπτοντας αργότερα πως πάλευε με την κατάθλιψη και το άγχος για χρόνια. 

Η ίδια, πρωταθλήτρια του Melbourne Park του 2019 και του 2021 και πλέον στην 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έχει παίξει στο WTA Tour από τότε που αποχώρησε από τον αγώνα της με την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια στον δεύτερο γύρο του Pan Pacific Open στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο λόγω ασθένειας.


Είχε προηγηθεί, μια ημέρα πριν, η αποχώρηση άλλης μιας σταρ, της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας επτά φορές Grand Slam, Βένους Ουίλιαμς, από το Australian Open λόγω τραυματισμού. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ