Εκπρόσωποι της FIFA έρχονται στην Αθήνα - Ζητούν να εξαλειφθεί κάθε μορφή βίας στο ποδόσφαιρο

Εκπρόσωποι της FIFA έρχονται στην Αθήνα - Ζητούν να εξαλειφθεί κάθε μορφή βίας στο ποδόσφαιρο Facebook Twitter
0

Απαντητική επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, έστειλε το διευθυντικό στέλεχος της FIFA στην Ευρώπη, Μπγιορν Βασάλο, ενημερώνοντάς τον πως εκπρόσωποί της θα αφιχθούν απόψε στην Αθήνα.

Σκοπός τους είναι να συναντηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League, που είχαν ως αποτέλεσμα την επ' αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ  Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε με όπλο στο γήπεδο, κατά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Στην επιστολή του, ο Μπγιορν Βασάλο, τονίζει πως αρμόδια για την επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι η ΕΠΟ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά υπενθυμίζει τον σημαντικό ρόλο της FIFA στην προσπάθεια απάλειψης κάθε μορφής βίας από το ποδόσφαιρο.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Βασάλο στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιβεβαιώνω την παραλαβή της επιστολής σας, με ημερομηνία 12.03.18, το περιεχόμενο της οποίας έλαβε τη δέουσα προσοχή.

Η FIFA βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά από όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη και παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και απόψε μια αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς με όσα διαδραματίζονται.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης και επομένως οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα επιβληθούν άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην εξάλειψη κάθε μορφής βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο.

Μπγιορν Βασάλο».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM