Εκκενώθηκε το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ ενώ ήταν σε εξέλιξη πρωτάθλημα μπριτζ

ΟΑΚΑ: Εκκενώθηκε το ποδηλατοδρόμιο ενώ ήταν σε εξέλιξη πρωτάθλημα μπριτζ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Η απόφαση του ΟΑΚΑ να κλείσει χώρους του λόγω της στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα ανάγκασε το ποδηλατοδρόμιο να εκκενωθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ ήταν σε εξέλιξη διασυλλογικό πρωτάθλημα Μπριτζ (3ης βαθμίδας), στις 10 το βράδυ ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η απόφαση να εκκενωθεί ο χώρος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκκένωση πραγματοποιήθηκε άμεσα και χωρίς προβλήματα.

ΟΑΚΑ: Εκκενώθηκε το ποδηλατοδρόμιο ενώ ήταν σε εξέλιξη πρωτάθλημα μπριτζ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Σημειώνεται πως σήμερα η διοίκηση του ΟΑΚΑ ανακοίνωσε πως μετά από μελέτη που εντόπισε προβλήματα στο στέγαστρο Καλατράβα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, μέχρι να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρεται: «Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

»Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

»Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης. Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων» αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ