Παναθηναϊκός: Αιχμές για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Αιχμές για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την απόφαση του ΟΑΚΑ να κλείσει το κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλήματος στη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για το χρονικό σημείο που αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί η σχετική μελέτη για το ΟΑΚΑ, ενώ αναρωτιέται αν για τη μελέτη που συντάχθηκε ερωτήθηκαν ο αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα και η εταιρεία Cimolai, που δημιούργησε τις σιδηρές κατασκευές του σταδίου.

Σημειώνεται πως ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιούσε το ΟΑΚΑ για τα εντός έδρας παιχνίδια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα τώρα να δημιουργείται θέμα για το πού θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες στο πλαίσιο του Europa League.

Πλέον το «τριφύλλι», μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ αναμένεται να στραφεί στη λύση της Λεωφόρου, κάτι που πρώτα θα πρέπει να εγκρίνει η UEFA.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ

Αναλυτικά, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του αναφορικά με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ σημειώνει πως «Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη μελέτης για το στέγαστρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από κατασκευής του δεν ανταποκρίνεται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί από τον Καλατράβα, εκ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων στο είδος αυτών των κατασκευών και από τη Cimolai, την κορυφαία εταιρία στον κόσμο σε σιδηρές κατασκευές, η οποία έχει κατασκευάσει τα σκέπαστρα των περισσότερων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ στο έργο συμμετείχαν σπουδαιότατοι Έλληνες αρχιτέκτονες και μηχανικοί.

Υ.Γ. Θα είναι μάλλον τυχαίο γεγονός το χρονικό σημείο που δημοσιοποιείται μια μελέτη που ξεκίνησε το 2021, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο συγκεκριμένο γήπεδο 120.000 θεατές…

Υ.Γ.1 Ρωτήθηκε σχετικά με τη μελέτη που συντάχθηκε, ο Καλατράβα και η εταιρία Cimolai;

Υ.Γ.2 Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι η αρχική στατική μελέτη προέβλεπε πολύ βαριά τζάμια στην οροφή του στεγάστρου και τελικά αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν πλεξιγκλάς/lexan, γιατί δεν προλάβαιναν το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές να αντέχει το βάρος των τζαμιών, το οποίο είναι πολλαπλάσιο των lexan. Το γνωρίζουν αυτό αυτοί που έκαναν τη μελέτη στατικού ελέγχου; Περιμένουμε απαντήσεις/διευκρινίσεις».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ