Εισήγηση για υποβιβασμό Ολυμπιακού - Ατρόμητου και ισόβιο αποκλεισμό Μαρινάκη από τα γήπεδα

Εισήγηση για υποβιβασμό Ολυμπιακού - Ατρόμητου και ισόβιο αποκλεισμό Μαρινάκη από τα γήπεδα Facebook Twitter
Πρόταση - βόμβα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για Ολυμπιακό κι Ατρόμητο - EUROKINISSI
0

Εισήγηση - βόμβα κατέθεσε το Ερευνητική Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τα γεγονότα της 4ης Φεβρουαρίου 2015 στον αγώνα Ολυμπιακού - Ατρόμητου που είχε λήξει 2-1 υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Σύμφωνα με το Τμήμα, προτείνεται εφ' όρου ζωής αποκλεισμός του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, και του Γιώργου Σπανού, ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, από τα γήπεδα, πρόστιμα έως και 3 εκατ. ευρώ και υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το κατηγορητήριο, με το οποίο έχουν παραπεμφθεί 28 άτομα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφορά τη σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα διάρκειας έξι μηνών, βάσει του Άρθρου 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ειδικά το μέλος της Παναγιώτα Σπανού παραπέμπει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, καθώς και τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό με τις εξής κατηγορίες:

Για τις ομάδες, υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ, και για τα πρόσωπα, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.

Πρόκειται για τις βαρύτερες κατηγορίες σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ