Δίκη για τα στημένα- Μελισσανίδης: Η ΕΠΟ λειτουργούσε υπέρ του Ολυμπιακού

Δίκη για τα στημένα- Μελισσανίδης: Η ΕΠΟ λειτουργούσε υπέρ του Ολυμπιακού Facebook Twitter
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε στη δίκη για τα στημένα (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες την περίοδο 2012-2015, υπόθεση για την οποία δικάζονται 28 παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή που είχε χειριστεί την υπόθεση. Ο κ. Μελισσανίδης είπε ότι επί προεδρίας του κατηγορούμενου Γιώργου Σαρρή, υπήρχε ένα μπλοκ στην ΕΠΟ το οποίο λειτουργούσε αποκλειστικά υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος μπορούσε μέσω της Ομοσπονδίας να ελέγχει κατά τα συμφέροντα του και την διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα.

Ο κ. Μελισσανίδης ανέφερε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι διαιτητές ήταν ελεγχόμενοι και καθοδηγούμενοι. «Από τον Νοέμβριο φαινόταν ποιος θα είναι πρωταθλητής», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για συγκεκριμένους αγώνες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, λέγοντας πως υπήρξαν ποδοσφαιριστές που του είχαν πει ότι ουσιαστικά κάποιοι τους ζητούσαν «να κάτσουν να χάσουν» ώστε να κερδίσει η αντίπαλη ομάδα.

Μετά τα βαρύτατα γεγονότα που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο «ενδιαφερθήκαμε κι εγώ και ο Αλαφούζος και ο Σαββίδης, να το φτιάξουμε», είπε ο κ. Μελισσανίδης και συμπλήρωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, το 2015 οι τρεις τους στήριξαν την επιλογή του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ. «Είναι ένας δικηγόρος, έντιμος, καθαρός και άμεμπτος», είπε ο κ. Μελισσανίδης ο οποίος τόνισε πως πλέον είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

«Με απείλησαν ότι θα βρεθώ σε χαντάκι»

Στην κατάθεσή του στη δίκη για τα στημένα, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι είχε δεχθεί απειλές ότι θα βρεθεί σε χαντάκι.

«Στην ΕΠΟ υπήρχε μια ομάδα με επικεφαλής τον νομικό κ. Κουρίδη και αυτή έκανε κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και οι άλλοι που τον πλαισίωναν κάθε φορά. Είναι η ομάδα που έκανε κουμάντο στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια», κατέθεσε ο κ. Σάββας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος».

«Οι δύο από αυτούς είναι εδώ κατηγορούμενοι, ο Σταθόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου, Ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν πίσω από την κουρτίνα. Είχα συμφωνήσει με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα. Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια. Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν αυτοί οι 3. Εννοούσα τον Κουρίδη, τον Σταθόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου», συνέχισε ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ.

«Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ό,τι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκαν τα πάνδεινα, μέχρι και απειλές, ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι. Τις δέχθηκα όταν ήταν η διοίκηση Σαρρή, τη διετία 2012-14. Ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με τις απειλές. Η ομάδα ήταν πίσω από τις απειλές», ανέφερε ο Χρήστος Σάββας στην κατάθεσή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκε ποιος τον απείλησε, είπε: «Η ομάδα αυτή. Ο Σαρρής με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη, Οι υπόλοιποι ήταν στην ομάδα. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν στην ομάδα αν και δεν είχε εκλεγεί στην ΕΠΟ ακόμη. Είχαν γίνει πάρα πολλά».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ