Διαιτητής αποκλείστηκε από την EuroLeague επειδή αρνήθηκε να ξυριστεί: «Συγγνώμη, ήταν λάθος»

EuroLeague accused of discrimination: German ref lost place because of his beard Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter / Florian Kurth
0

Σε μία καταγγελία σε βάρος της Euroleague προχώρησε ο διαιτητής από τη Γερμανία, Μπέντζαμιν Μπαρθ, υποστηρίζοντας πως η διοργανώτρια αρχή τον έθεσε αγώνων. Ο λόγος; Επειδή αρνήθηκε να ξυρίσει το μούσι του.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Μπέντζαμιν Μπαρθ, η Euroleague τον έχει θέσει εκτός ορισμών των διαιτητών, επειδή αρνήθηκε να ξυρίσει το μούσι του. Μάλιστα παρουσίασε διαλόγους από το φθινόπωρο του 2021, όταν άρχισαν να του γίνονται οι σχετικές συστάσεις.

«Ο Ρίτσαρντ Στόουκς (υπεύθυνος διαιτησίας της Euroleague) μού εξήγησε πως στους προπονητές και τους διοικητικούς της Ευρωλίγκας δεν αρέσουν τα μούσια και πως θα έκαναν παράπονα. Δεν το καταλαβαίνω. Τι σημασία έχει αν ξυρίζομαι ή όχι; Είναι μια μορφή διάκρισης. Όσο κι αν θέλω να σφυρίζω σε αγώνες της Ευρωλίγκας, δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό», δήλωσε ο 43χρονος στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ο Μπαρθ είχε προειδοποιήσει την Euroleague, πως θα ακολουθήσει το νομικό δρόμο για την μορφή διάκρισης που καταγγέλλει. «Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν στάση, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος τι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, όπως υποστήριξε, δεν ανησυχεί για τις εξελίξεις που αφορούν την υπόθεσή του, αλλά για το ενδεχόμενο νέων τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Η συγγνώμη της Euroleague

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η EuroLeague έστειλε ανακοίνωση στο BasketNews, στην οποία παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε «συγγνώμη» από τον Μπέντζαμιν Μπαρθ, σημειώνοντας πως αυτές οι πρακτικές δεν αντιπροσωπεύουν τη διοργάνωση. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν άδικα μέτρα στο μέλλον.

«Άτυπες απαιτήσεις για το μούσι ή άλλα εμφανή στοιχεία στο σώμα ήταν κάτι που συνηθιζόταν σε διάφορα αθλήματα για χρόνια. Παρόλα αυτά, αυτές οι απαιτήσεις είναι ξεκάθαρο ότι είναι παρωχημένες και δεν ανταποκρίνονται στις αξίες της EuroLeague Basketball» ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση.

«Η σύσταση που είχε γίνει στον κύριο Μπαρθ ήταν λανθασμένη και η EuroLeague Basketball απολογήθηκε σε αυτόν τον Απρίλιο του 2022, με την απολογία να γίνεται δεκτή. Επιπροσθέτως, ο κύριος Μπαρθ πληροφορήθηκε από την EuroLeague Basketball ότι δεν θα υπάρξουν άδικα μέτρα στο μέλλον. Η διάκριση οποιουδήποτε είδους για την εξωτερική εμφάνιση δεν είναι αποδεκτή και δεν γίνεται να περιορίσει τον καθένα από το να δουλέψει σε οποιοδήποτε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας στο υψηλότερο επίπεδο», κατέληξε.

Με πληροφορίες από basketnews

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ