Το cheerleading έρχεται στα ελληνικά σχολεία - Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας

Το cheerleading έρχεται στα ελληνικά σχολεία - Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας Facebook Twitter
0

Το άθλημα του cheerleading θα μπορεί να παρουσιάζεται πλέον στους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, μετά από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. 

Στα τέλη Μαΐου, το άθλημα και η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ) είχε αναγνωριστεί επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με την εγκύκλιο που υπέγραψε στα μέσα Αυγούστου ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Τσαχαλάς, εγκρίνεται η άδεια εισόδου εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ στα ελληνικά σχολεία.

  

«Ήταν κάτι αναμενόμενο, οποιοδήποτε άθλημα πάρει αναγνώριση μπορεί να παρουσιαστεί στα σχολεία. Μας δόθηκε η απαραίτητη άδεια όπως σε όλα τα αναγνωρισμένα αθλήματα», λέει στο LiFO.gr η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Ευαγγελία Κρητικού τονίζοντας πως πρόκειται για εγκεκριμένο ολυμπιακό άθλημα και «περιμένει» να μπει και επισήμως στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Οι ειδικά επιλεγμένοι εκπρόσωποι, θα μπορούν να επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση και βιωματικές δράσεις τη φετινή σχολική χρονιά.

Στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα από την FISU 

Η απόφαση έρχεται σε μία καλή χρονική συγκυρία αφού, όπως λέει η κα Κρητικού, το 2022, το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα Chearleading είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από δέκα εκατομμύρια αθλητές ασχολούνται με το chearleading. «Είναι άλλο το άθλημα και άλλο το entertainment στο γήπεδο - παλεύουμε χρόνια για να το καταλάβει ο κόσμος», καταλήγει η γενική γραμματέας, χωρίς να κρύβει την δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το άθλημα από μερίδα του τύπου. 

Η έγκριση για την παρουσίαση του αθλήματος δόθηκε με μία σειρά από προϋποθέσεων. Αναλυτικά: 

-Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

-Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων ή δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

-Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται εγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

-Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Ενδεικτικά, η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μπορεί να περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορία του αθλήματος, πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς και βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης .

Η εγκύκλιος του υπουργείου:

Το cheerleading έρχεται στα ελληνικά σχολεία - Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας Facebook Twitter
Το cheerleading έρχεται στα ελληνικά σχολεία - Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας Facebook Twitter
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ