Βέλγος πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης στον Κορινθιακό- Ήταν σχεδόν 61 ώρες στο νερό

Βέλγος πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης στον Κορινθιακό- Ήταν σχεδόν 61 ώρες στο νερό Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Σχεδόν 61 ώρες κολυμπούσε ο Ματιέ Μπον, προκειμένου να καταρρίψει παγκόσμιο ρεκόρ στον Κορινθιακό κόλπο. Και το κατάφερε. 

Ο Βέλγος αθλητής κάλυψε συνολικά κολυμπώντας 131 χιλιόμετρα. Απόσταση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα χωρίς διακοπή. Για να το πετύχει, έμεινε στο νερό επί 60 ώρες και 55 λεπτά. 

Ο Ματιέ Μπον ξεκίνησε την προσπάθειά του με μία ημέρα καθυστέρηση, την Πέμπτη. Ο λόγος ήταν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και τα μεγάλα κύματα στη θάλασσα. Επέλεξε τον Κορινθιακό κόλπο επειδή εκεί θα μπορούσε να κολυμπήσει πάνω από 100 χιλιόμετρα σε ευθεία, κάτι που έκανε το σημείο ιδανικό για τη συγκεκριμένη πρόκληση. 

«Όλο του το σώμα, ιδιαίτερα τα χείλη του, πονούσαν πολύ εξαιτίας του αλατιού στο νερό. Επιπλέον, στο τέλος είχε σφοδρό άνεμο», είπαν από την ομάδα του στους Brussels Times. «Στο τέλος ήταν δύσκολο, αλλά παρά το εξαντλημένο σώμα του συνέχισε να χαμογελά και να προχωρά», συμπλήρωσαν. 

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε πετύχει ο Νιλ Άγκνιους, από τη Μάλτα, ο οποίος είχε καλύψει 125,7 χιλιόμετρα κολυμπώντας χωρίς διακοπή. Με δεδομένο ότι έπρεπε να πατήσει στην ξηρά προκειμένου να «μετρήσει» το παγκόσμιο ρεκόρ, ο Ματιέ Μπον κολύμπησε τρία χιλιόμετρα παραπάνω από ό,τι υπολόγιζε. Μόλις βγήκε από το νερό, τον εξέτασε γιατρός. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ ο Βέλγος. Μέσα στη χρονιά κάλυψε 3.169 χιλιόμετρα, ποδηλατώντας επί σε επτά ημέρες. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ