Beach Volley: Με ανατροπή στις «16» Αρβανίτη και Καραγκούνη στο Σίδνεϊ

Beach Volley: Με ανατροπή στις «16» Αρβανίτη και Καραγκούνη στο Σίδνεϊ Facebook Twitter
EPA
0

Την απευθείας πρόκριση τους στις 16 καλύτερες ομάδες του τουρνουά τριών αστέρων, της παγκόσμιας ομοσπονδίας βόλεϊ (FIVB) στο Σίδνεϊ, πήραν οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη (Νο 27).

Η εθνική ομάδα αν και βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ και 6-2 στο τάι μπρέικ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε την νίκη με 2-1 (17-21, 21-17, 15-09) και την πρόκριση επί των Λινκ, Ζενγκ (Νο 22) από την Κίνα. Τον επόμενο αντίπαλό τους στον δρόμο για τα προημιτελικά θα τον μάθουν μόλις ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων.


Στο πρώτο σετ, οι δύο αθλήτριες προηγήθηκαν με 12-11, όμως οι Κινέζες με δικό τους σερί πέρασαν μπροστά με 12-14 για να πάρουν το πρώτο σετ με 17-21. Η απάντηση της Αρβανίτη και της Καραγκούνη ήρθε άμεσα.

Μετά το 0-2 της Κίνας η εθνική ομάδα πέρασε μπροστά με 7-4 και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Λιν και Ζενγκ κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (17-16), όμως το σετ κατέληξε στην Ελλάδα με 21-17.

Στο τάι μπρέικ, Βίκυ και Πένυ βρέθηκαν πίσω με 4 (2-6), κάλεσαν γρήγορα τάιμ άουτ και αμέσως μείωσαν στον πόντο με σερί 3-0 (5-6), για να περάσουν λίγο αργότερα μπροστά στο σκορ με 9-8. Η Κίνα ισοφάρισε (9-9) όμως με εκπληκτικό σερί 6-0 της ελληνικής ομάδας, διαμορφώθηκε το τελικό 15-09 και μαζί η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM